اسیدهای امینه ضروری

دانشنامه عمومی

اسیدهای آمینه ضروری. اسیدهای آمینه ضروری ( به انگلیسی: essential amino acid ) به آن دسته از اسیدهای آمینه گفته می شود که از اسیدهای آمینه یا مواد دیگر در بدن ساخته نمی شوند و یا به مقدار کافی برای رفع نیازهای بدن ساخته نمی شوند؛ لذا باید این اسیدها از طریق جیره غذایی روزانه به بدن برسند در غیراین صورت عوارض کمبود آنها ظاهر می شود. [ ۱]
از نظر زیستی، اسیدهای آمینه به دو گروه اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری تقسیم می شوند. اسیدهای آمینه ضروری اسیدهایی هستند که برخلاف گروه دیگر در بدن جانوران از واسطه های متابولیک تولید نمی شوند و باید از خارج و از طریق غذا به بدن وارد گردند. اسیدهای آمینه ضروری عبارتند از: لوسین، ایزولوسین، والین، فنیل آلانین، ترئونین، متیونین، تریپتوفان و لیزین. علاوه بر آن ها، اسید آمینه های هیستیدین برای نوزاد انسان و آرژنین برای نوزاد جانوران ضروری ( اساسی ) به شمار می روند. [ ۲]
عکس اسیدهای آمینه ضروری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس