اشپیگل

لغت نامه دهخدا

اشپیگل. [ اِ گ ِ ] ( اِخ ) فریدریش فُن. مستشرق آلمانی. مولد او کیتزینگِن ، در نزدیک وورتزبورگ ، در سال 1820 م. و وفات در مونیخ بسال 1905 م. بود. وی در دانشگاه اِرلانگِن از 1840 تا 1890 م. تدریس کرده. و مؤلفات شایان توجهی درباره اوستا و دین زرتشت باقی گذاشت ، مخصوصاًطبع اوستای او قابل بوده است که با ترجمه قدیم پهلوی و ترجمه آلمانی چاپ شده است ( 1852 - 1863 م. ).

دانشنامه آزاد فارسی

اشْپیگل (Der Spiegel)
هفته نامۀ چاپ آلمان. در قطع مجله است و مهم ترین نشریۀ خبری آلمان و پرتیراژترین آن ها در اروپاست. نخستین شمارۀ آن، در ۴ ژانویۀ ۱۹۴۷، در هانوور منتشر شد و الگوی آلمانی مجله های خبری امریکایی و انگلیسی به شمار می رفت. انتشارات اشپیگل این نشریه را در هامبورگ چاپ می کند. اشپیگل اندیشه های چپ لیبرال دارد و به افشاگری و جنجال برانگیزبودن مشهور است. مقاله های این هفته نامه تفسیرهای عمیق و دقیق دارند. همچنین برنامه ای تلویزیونی، با عنوان اشپیگل تی وی، در مجموعۀ فعالیت های این رسانه است. هر هفته نزدیک به۱.۲میلیون نسخه از این نشریه به فروش می رسد.

پیشنهاد کاربران

اشپیگل ( به آلمانی: Der Spiegel ) ( به معنای آینه ) یک هفته نامهٔ معتبر خبری در کشور آلمان است که در شهر هامبورگ منتشر می شود. اشپیگل در حال حاضر با شمارگان ۸۴۰٬۰۰۰ نسخه، بزرگ ترین هفته نامه در اروپاست.
...
[مشاهده متن کامل]

این هفته نامه نخستین بار در سال ۱۹۴۷ در شهر هانوفر منتشر شد و تا قبل از این سال توسط مدیریتی بریتانیایی اداره می شد اما پس از اختلاف با این مدیریت، به رودلف آوگشتاین به عنوان سردبیر این هفته نامه سپرده شد و نام آن به اشپیگل تغییر یافت. آوگشتاین از همان نسخه اول در ژانویه ۱۹۴۷ تا زمان مرگش در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۲ سردبیری این هفته نامه را حفظ کرد.
اشپیگل از نظر ساختار به مجلات تایم و نیوزویک شباهت دارد. در آلمان این مجله به حجم زیاد و سطح نوشتاری آکادمیک شهرت دارد.
تا سال ۱۹۵۲، دفتر مرکزی اشپیگل در ساختمان ویژه خودش در بخشی قدیمی شهر هامبورگ واقع شده بود. در سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی دفتر جدید این هفته نامه به ساختمان تازه تأسیس و مجهز در نزدیکی بندر هامبورگ منتقل گردید.
هفته نامهٔ اشپیگل نقش مهمی در آموزش افکار عمومی بازی می کند. غالباً این هفته نامه به عنوان یکی از هفته نامه های تأثیرگذار در افکار عمومی آلمان شناخته می شود. همچنین در تاریخ نشریات آلمان، اشپیگل و مؤسس آن رودولف آوگشتاین تأثیر مهمی در اصل آزادی مطبوعات در آلمان پس از جنگ جهانی دوم داشته اند. یکی از این موارد ماجرای اشپیگل است که به عنوان یکی از بزرگ ترین رسوایی های سیاسی در آلمان غربی شناخته می شود.
یک نسخه ویژه اشپیگل مربوط به ۲۵ مارس ۲۰۰۸ دربارهٔ اسلام در آوریل همان سال توسط مصر ممنوع شد. مقامات این کشور بر این عقیده بودند که مطالب منتشرشده در این نسخه برای اسلام و محمد توهین آمیز است.

اشپیگل
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اشپیگل

بپرس