اصول قرانی هم دلی و هم زبانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اصول قرآنی هم دلی و هم زبانی. اصول قرآنی هم دلی و هم زبانی، شامل اصل هایی می شود که هم علمی و هم عملی هستند. از جمله اعتقادات و هدف، روش، نیت و.. را شامل می شود.
آموزه های قرآنی ساختار امت را بر وحدت عقیده و هدف دانسته است و گاه فراتر از امت اسلام از همه معتقدان به شرایع اسلامی از یهود و نصاری می خواهد تا بر محور عقیده و هدف مشترک گرد آیند و همدل و همزبان در مسیر گسترش آئین توحیدی همکاری داشته باشند. خداوند در آیه ۶۴ سوره آل عمران می فرماید: قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمۀ سواء بیننا و بینکم الانعبد الاالله و لانشرک به شیئا و لایتخذ بعضنا بعضا اربابا من دون الله فان تولوا فقولو اشهدوا بانا مسلمون؛ بگو: «ای اهل کتاب، بیایید بر سر سخنی که میان ما و شما یکسان است بایستیم که: جز خدا را نپرستیم و چیزی را شریک او نگردانیم و بعضی از ما بعضی دیگر را به جای خدا به خدایی نگیرد.» پس اگر از این پیشنهاد اعراض کردند، بگوئید: «شاهد باشید که ما مسلمانیم نه شما.»
امت در لغت و اصطلاح
امت، مشتق از ام (مادر) در مفهوم قرآنی به گروهی اطلاق می شود که وجه مشترکی مانند دین، زمان یا مکان واحد داشته باشند؛ خواه این اشتراک اختیاری یا غیر اختیاری باشد بنابراین امت اسلام به گروهی اطلاق می شود که از نظر مشترکات دینی، هم عقیده هستند. البته هر چه بیشتر مشترکات، بیشتر و قوی تر باشد به همان میزان می توان گفت که امت بودن آن مردم نیز قوی تر و شدیدتر خواهد بود؛ پس شدت و ضعف امتی نسبت به امت دیگر به همان دامنه مشترکات و قوت آنها بستگی دارد.
شرط تحقق امت هم دل و هم زبان
براساس آموزه های قرآنی تحقق امت هم دل و هم زبان زمانی شکل می گیرد که اصولی در بخش علمی و عملی مراعات شود.
← اصول علمی هم دلی و هم زبانی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس