اطاعت از امام در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اطاعت از امام در قرآن. امامت جزء اصول دین است و اطاعت از او موجب قبول طاعات و دخول در بهشت است، و در قرآن هم امر به اطاعت از امام شده است.
برخی معیار مطاع بودن (اطاعت شدن) را این می دانند که جزء اصول دین فرض باشد. در حالی که اطاعت امر والدین با این که جزء اصول دین نیست، در قرآن مطرح شده است. و از سوی دیگر، مطاع بودن معاد اصلا بی معنی است، با این که مسلما جزء اصول دین است. پس مطاع بودن معیار و اصول دین نمی باشد. و اگر هم فرضا مطاع بودن، معیار اصول دین باشد، اطاعت از امام نیز در قرآن مطرح شده است، در آن جا که می فرماید: «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» چرا که در این آیه اطاعت از اولی الامر هم ردیف اطاعت از رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) می آمده و با یک صیغه خداوند متعال، امر به اطاعت بی قید و شرط از آن ها کرده است که نشانه یکسانی اطاعت از آن ها و عصمتشان می باشد. چنان که حتی بعضی از مفسران بزرگ سنی نیز از آیه، عصمت، اولی الامر را فهمیده و به آن تصریح کرده اند. و طبق آیه تطهیر ، این مقام (عصمت)، مخصوص ائمه اهل بیت (علیهم السّلام) می باشد. و طبق روایات شیعه و سنی مراد از اولی الامر در آیه شریفه، ائمه اهل بیت (علیهم السّلام) می باشد که در برخی از آن ها، نام همه آن ها هم به ترتیب ذکر شده است.
امامت جزء اصول دین
- بعضی از علمای شیعه، امامت را جزء اصول دین می شمارند و بعضی هم جزء اصول مذهب، ولی طبق ادله و شواهدی، می توان امامت را از اصول دین برشمرد که عبارتند از:
← محور دین
اطاعت از امامان (قرآن)؛ اطاعت؛ امامان دوازده گانه.

پیشنهاد کاربران

بپرس