اقدامات سیاسی امام زین العابدین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زندگانی پربار امام علی بن حسین (علیه السّلام) سرشار از اقوال، افعال و تقریرات روشنگرانه در ابعاد سیاسی و عبادی بوده است. در این مقاله به گوشه ای از آن می پردازیم.
حضرت امام سجاد علی بن الحسین (علیه السّلام) چهارمین امام شیعیان است، پدر بزرگوار آن حضرت، امام حسین (علیه السّلام) و مادرش شهربانو است و از مشهورترین القاب آن حضرت به زین العابدین و سجاد می توان اشاره کرد. آن حضرت در سال سی و هشت هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و دوران کودکی خود را در شهر مدینة النبی سپری نمود.در سن دو سالگی جد بزرگوارش امیرالمؤمنین (علیه السّلام) را از دست داد و پس از آن به مدت ده سال شاهد امامت عموی بزرگوارش حضرت امام حسن مجتبی (علیه السّلام) بود و پس از آن در سال ۵۰ هجری قمری دوران امامت پدر بزرگوارش امام حسین (علیه السّلام) را درک نمود که تا سال ۶۱ هجری در کنار ایشان بود و بعد از محرم آن سال و جریان کربلا به همراه اسرای کاروان به کوفه و شام رفته و سپس به مدینه بازگشتند. تا آنکه در سال ۹۴ یا ۹۵ هجری در این شهر به شهادت رسیده و در قبرستان معروف بقیع در کنار عموی گرامی اش امام حسن (علیه السّلام) به خاک سپرده شد.
خلفای معاصر حضرت
۱- یزید بن معاویه (۶۱ – ۶۴ هـ ق)۲- معاویة بن یزید (چند ماه از سال ۶۴ هـ ق)۳- مروان بن حکم (نه ماه از سال ۶۵ هـ ق)۴- عبدالملک بن مروان (۶۵ – ۸۶ هـ ق)۵- ولید بن عبدالملک (۸۶ – ۹۶ هـ ق)البته لازم به تذکر است که هم زمان با یزید و خلفای پس از وی «عبدالله بن زبیر» برای خود در مکه و مدتی در عراق حکومت می کرد تا اینکه در سال ۷۳ توسط نیروهای عبدالملک به قتل رسید.
بیماری امام سجاد
برخی از افراد نا آگاه امام را به عنوان فردی بیمار می دانند؛ لیکن باید دانست که حضرت امام زین العابدین (علیه السّلام) به غیر از ایام عاشورای سال ۶۱ هجری در حدود ۳۵ سال بعد از آن از سلامت کامل جسمی برخوردار بوده اند و بی شک بیماری موقت آن حضرت، عنایت خداوندی بوده است تا بدان وسیله از جهاد معذور بمانند و امر امامت را پس از شهادت پدر بزرگوارش بر عهده بگیرند.
عصر اختناق
...

پیشنهاد کاربران

بپرس