اقلیم الپی

دانشنامه عمومی

اقلیم آلپی. اقلیم آلپی ( انگلیسی: Alpine climate ) میانگین آب وهوا ( اقلیم ) مناطق بالاتر از خط رویش درختان است که با نام های اقلیم کوهستانی یا اقلیم مناطق مرتفع نیز شناخته می شود.
چندین تعریف برای اقلیم آلپی وجود دارد.
در یک تعریف ساده این اقلیم مناطقی را شامل می شود که در آن درختان به دلیل سرما نمی توانند رشد کنند. بر پایه سامانه مناطق حیات هولدریج، اقلیم آلپی در نقاطی ایجاد می شود که میانگین زیست دما در آن نقطه میان ۱٫۵ تا ۳ درجه سلسیوس است که این دما از رشد درختان جلوگیری می کند.
در سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن، اقلیم آلپی به همراه اقلیم قطبی بخشی از اقلیم های گروه E است که در آن میانگین دمای هیچ یک از ماه های سال بالاتر از ۱۰ درجه سلسیوس نیست.
گرچه اقلیم آلپی مساحت های کوچکی را در جهان می پوشاند ولی پراکندگی آن در سطح زمین زیاد است. به عنوان نمونه سیرا نوادا، کوه های کسکیدز، کوه های راکی، رشته کوه آپالاش و قله ماونا لوا در ایالات متحده، کوه های آلپ، کوه های برفی در استرالیا، کوه های پیرنه و سیرا نوادا در اسپانیا، کوه های آند، هیمالیا، فلات تبت، گانسو و چینگهای در چین، بخش های مرتفع کوه های اطلس و بخش های مرکزی بورنئو و گینه نو دارای اقلیم آلپی هستند.
پایین ترین ارتفاع اقلیم آلپی به شکل کاملاً مشخص وابسته به تغییر عرض جغرافیایی است. اگر اقلیم آلپی بر پایه خط رویش درختان تعریف شود، آنگاه در سوئد در مدار ۶۸ درجه شمالی خط رویش درختان و اقلیم آلپی ارتفاع ۶۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد در حالی که در کوه کلیمانجارو در آفریقا، اقلیم آلپی و خط رویش درختان در ارتفاع ۳٬۹۵۰ از سطح دریا جای دارد.
تغییرپذیری اقلیم آلپی در طول سال به عرض جغرافیایی محل بستگی دارد. در مناطق حاره ای مانند قله ماونا لوا دمای هوا در طول سال تقریباً ثابت است:
در عرض های جغرافیایی میانه، مانند کوه واشینگتن دما در طول سال تغییر می کند ولی هیچ گاه زیاد گرم نمی شود:
عکس اقلیم آلپی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس