التدوین فی اخبار قزوین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «التدوین فی اخبار قزوین»، اثرعبدالکریم بن محمد رافعی قزوینی و تحقیق شیخ عزیزالله عطاردی، از کامل ترین و بهترین کتاب های تاریخ رجالی و محلی ایران که به زبانی عربی می باشد.
مولف نام های دیگری نیز برای کتاب خود انتخاب نموده است که در ابتدای کتاب به آنها اشاره کرده است، برخی از این نام ها «کتاب التدوین فی ذکر أهل العلم بقزوین» یا «التدوین فی علماء قزوین» می توان اشاره کرد.
هدف مولف از تالیف «التدوین» نگارش کتابی تاریخی محلی کامل برای قزوین بوده، تا مشتمل بر اخبار قزوین و ساکنان، ذکر رجال و دانشمندان «شهرستان قزوین» باشد.
و در این امر از منابع کتبی یا شفاهی فراوانی سود جسته است که اکثر آنها را کتاب ها و اخبار اهل سنت تشکیل می دهد. زیرا او خود سنی شافعی مذهب بوده است.
روش مولف در فهرست بندی نام رجال بر اساس دو عاملی اصلی ترتیب الفبایی نام اشخاص و ترتیب الفبایی نام پدر می باشد. استثنایی که در این مورد وجود دارد تنها مربوط به رجالی با نام های محمد است که رافعی به خاطر احترام به نام مبارک سول گرامی اسلام، این اسامی را در فصل اول قرار داده و همین افراد را بر اساس ترتیب الفبایی را با عنان «المحمدون حرف الالف فی آبائهم» آغاز و تا «حرف الیاء فی الاباء» پیش رفته است.

[ویکی فقه] التدوین فی اخبار قزوین (کتاب). «التدوین فی اخبار قزوین»، اثرعبدالکریم بن محمد رافعی قزوینی و تحقیق شیخ عزیزالله عطاردی، از کامل ترین و بهترین کتاب های تاریخ رجالی و محلی ایران که به زبانی عربی می باشد.
مولف نام های دیگری نیز برای کتاب خود انتخاب نموده است که در ابتدای کتاب به آنها اشاره کرده است، برخی از این نام ها «کتاب التدوین فی ذکر اهل العلم بقزوین» یا «التدوین فی علماء قزوین» می توان اشاره کرد.
انگیزه تالیف
هدف مولف از تالیف «التدوین» نگارش کتابی تاریخی محلی کامل برای قزوین بوده، تا مشتمل بر اخبار قزوین و ساکنان، ذکر رجال و دانشمندان «شهرستان قزوین» باشد.و در این امر از منابع کتبی یا شفاهی فراوانی سود جسته است که اکثر آنها را کتاب ها و اخبار اهل سنت تشکیل می دهد. زیرا او خود سنی شافعی مذهب بوده است.
ساختار کتاب
روش مولف در فهرست بندی نام رجال بر اساس دو عاملی اصلی ترتیب الفبایی نام اشخاص و ترتیب الفبایی نام پدر می باشد. استثنایی که در این مورد وجود دارد تنها مربوط به رجالی با نام های محمد است که رافعی به خاطر احترام به نام مبارک رسول گرامی اسلام، این اسامی را در فصل اول قرار داده و همین افراد را بر اساس ترتیب الفبایی را با عنان «المحمدون حرف الالف فی آبائهم» آغاز و تا «حرف الیاء فی الاباء» پیش رفته است.فصل بعدی با عنوان «القول فی من سوی المحمدین» آغاز شده که در آن به فهرست بندی نام های دیگر، به جز محمد از حرف الف تا حرف یاء پرداخته است، برای نمونه اسم ابراهیم بن احمد را ابتدا، سپس ابراهیم بن بینمان، سپس ابراهیم بن جبرییل... تا ابراهیم به یوسف را مرتب فهرست نموده است. و این ترتیب تا حرف یاء که آخرین حرف از حروف الفباء می باشد، پیش رفته است.
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس