الجامع للشرایع

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] الجامع للشرایع تألیف ابوزکریا نجیب الدین یحیی بن احمد بن یحیی بن حسن بن سعید هذلی معروف به یحیی بن سعید (م 690 ق).
کتاب «الجامع للشرایع» از کتب با ارزش فقهی قدمای اصحاب در قرن هفتم هجری می باشد.
این کتاب بیشتر به صورت فقه موجز و رساله های عملیۀ متداول می باشد و یک دوره فقه کامل از طهارت تا کتاب دیات می باشد.
مؤلف با استناد به آیات قرآن کریم و روایات و بدون طرح نظریات فقها و بزرگان و حتی نظریات شیخ طوسی و محقق حلی گاهی بعضی از مسائل کتاب را به صورت استدلالی بیان می نماید.
بنابراین کتاب بیشتر به صورت فقه موجز و گاهی نیز فقه تفریعی و استدلالی می باشد.

[ویکی فقه] الجامع للشرایع (کتاب). کتاب« الجامع للشرایع» از کتب با ارزش فقهی قدمای اصحاب در قرن هفتم هجری می باشد. مؤلف این کتاب ابو زکریا نجیب الدین یحیی بن احمد بن یحیی بن حسن بن سعید هذلی معروف به یحیی بن سعید ( م ۶۹۰ ق) می باشد، کتاب الجامع للشرایع بیشتر به صورت فقه موجز و رساله های عملیۀ متداول می باشد و یک دوره فقه کامل از طهارت تا کتاب دیات می باشد.
نجیب الدین، یحیی بن احمد، معروف به ابن سعید، در سال ۶۰۱ هجری در خاندان فقیه پرور سعید هذلی دیده به جهان گشود. او در شمار دانشمندان بزرگ و فقیهان زنده دل دیار حله است. ابن سعید نوۀ دختری ابن ادریس حلی و پسر عموی پیشوای فقهای شیعه ، محقق حلی است. جدش یحیی، که از فقهای بزرگ حله بود، دو فرزند فقیه و دانشمند به نام احمد- پدر ابن سعید- و حسن- پدر محقق حلی- داشت. ابن سعید پس از پسر عمویش محقق حلی، به جای وی بر کرسی تدریس تکیه زد و جای خالی او را پر نمود. ابن سعید تمام فنون و دانش های ادبی، فقهی و اصولی را دارا بود و در زهد و تهذیب نفس، پارساترین دانشمندان عصر خویش بود. وی از بزرگ ترین مشایخ علامه حلی و از مشایخ بزرگ اجازه و روایت می باشد.
← سخن بزرگان
کتاب« الجامع للشرایع» از کتب با ارزش فقهی قدمای اصحاب در قرن هفتم هجری می باشد. این کتاب بیشتر به صورت فقه موجز و رساله های عملیۀ متداول می باشد و یک دوره فقه کامل از طهارت تا کتاب دیات می باشد. مؤلف با استناد به آیات قرآن کریم و روایات و بدون طرح نظریات فقها و بزرگان و حتی نظریات شیخ طوسی و محقق حلی گاهی بعضی از مسائل کتاب را به صورت استدلالی بیان می نماید. بنابراین کتاب بیشتر به صورت فقه موجز و گاهی نیز فقه تفریعی و استدلالی می باشد.
تألیفات
علاوه بر کتاب جامع الشرائع، کتب دیگر فقهی همچون« نزهة الناظر»،« قضاء الفوائت »،« کشف الالتباس عن نجاسة الأرجاس»،« مسألة فی نجاسة المشرکین» از تألیفات وی می باشد که فقط کتاب« نزهة الناظر » و« جامع الشرائع» از بین آنان چاپ شده است. کتاب جامع الشرائع در بین کتب مؤلف از آنچنان شهرتی برخوردار است که در کتب تراجم همچنان که محقق حلی پسر عموی مؤلف را به نام صاحب الشرائع می شناسد وی به نام صاحب الجامع مشهور شده است.
علت تألیف
...

پیشنهاد کاربران

بپرس