الستان

لغت نامه دهخدا

الستان. [ اَ ل ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کتول بخش علی آباد شهرستان گرگان که در 24 هزارگزی جنوب باختری علی آباد قرار دارد. کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 540 تن شیعه فارسی زبانند. آب آن از چشمه سار تأمین میشود. محصول آن غلات ، ارزن ، لبنیات ، و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان کرباس و شال بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

گویش مازنی

/alestaan/ روستایی در بیست و چهار کیلومتری جنوب باختری شهرستان علی آبادکتول

دانشنامه عمومی

الستان، روستایی کوهستانی است از توابع بخش کمالان شهرستان علی آباد در استان گلستان ایران.
این روستا در دهستان استرآباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۵ نفر ( ۱۱خانوار ) بوده است. از جمله افراد شناخته شده الستان: مرحوم حاج علی دنیکو و آیت الله حاج شیخ رضا شریفی هستند. [ ۱]
مردم روستای الستان از طریق دامداری و کشاورزی امرار معاش می کنند. گله داران اغلب بز و گوسفند دارند که از شیر آن ها به روش های سنتی لبنیات تهیه می کنند. همچنین، زنان روستا نیز به چادرشب­ بافی می پردازند.
نام این روستا برگرفته از پوشش گیاهی آن منطقه است. در بخش های مختلف روستای الستان می توان درختان سیاه ال یا آن طور که بیشتر شناخته شده، درختان کوتاه زغال اخته را مشاهده کرد. از این رو، این روستا را با نام الستان می شناسند.
کوه گل با ارتفاع ۳۰۱۰ متری یکی از کوه های اطراف این روستا است که رودهای مختلفی از آن سرچشمه می گیرند و بخشی از آب روستا را تامین می کنند. کوه قره قلند نیز یکی دیگر از کوه های معروف اطراف این روستا است. این روستا دارای آب و هوای معتدل کوهستانی می باشد.
عکس الستان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس