امام جواد و نجوم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] از دیدگاه متکلمان، فیلسوفان و فقیهان هیچ محذور و مانعی نیست که اجرام آسمانی بر زمین و عناصر آن تاثیر گذارند و به فرمان خداوند همه نظام آفرینش به عنوان یک مجموعه هماهنگ در یکدیگر کنش و واکنش ایجاد کنند.بنابراین علم نجوم بر اساس نظام علی و معلولی پایه ریزی شده و ائمه معصومین به علم لدنی خود از آن آگاهی داشته اند.
حضرت امام محمد تقی علیه السّلام در روز پنجشنبه نهم ماه رمضان و یا پانزدهم رمضان و یا نوزدهم آن ماه به سال ۱۹۵ و بنا به قولی روز جمعه دهم رجب سال ۱۹۵ هجری از بانویی منزه و پاکدامن به نام «سبیکه نوبیه» از خاندان ماریه قبطیه همسر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم در مدینه دیده به جهان گشود، پاره ای از تاریخ نگاران نام آن بانو را «دره» دانسته اند که حضرت رضا علیه السّلام به «خیزران» برگرداند،کنیه او ابو جعفر (ثانی) و لقب او تقی، جواد، منتجب، مرتضی، قانع و عالم است. به هر روی، تاریخ روز دهم رجب سال ۱۹۵ مشهور و برابر است با گذشت شصت و هشت هزار و نهصد و سی و چهار (۶۸۹۳۴) روز از مبدا هجرت و مطابق است با روز دوشنبه بیست ویک فروردین سال ۱۹۰ (۲۱/۱/۱۹۰) شمسی. و به روایت نوزده رمضان برابر است با (۲۷/۳/۱۹۰).
خلفای معاصر
خلفای معاصر ایشان عبارتند از: «مامون و معتصم عباسی» که او را تحت نظر داشتند و سرانجام به دستور معتصم عباسی شهید شدند.
نجوم در کلام ائمه
امام رضا علیه السّلام می فرماید: بهترین وقت برای آمیزش و انعقاد نطفه زمانی است که قمر در برج حمل (فروردین) و یا در برج دلو (دیماه) باشد و بهتر از همه وقتی است که قمر در برج ثور (اردیبهشت) باشد، زیرا برج ثور، شرف قمر است. امام محمد تقی علیه السّلام نیز می فرماید: شایسته است هنگام استفاده از دعا، طلوع قمر در برج عقرب نباشد
نجوم در زمان امام جواد(ع)
...

پیشنهاد کاربران

بپرس