امام چای

لغت نامه دهخدا

امام چای. [ اِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ملایعقوب بخش مرکزی شهرستان سراب. واقع در 22 هزارگزی جنوب خاوری سراب و 2/5 هزارگزی راه شوسه سراب به اردبیل. کوهستانی و دارای هوای معتدل است. 1007 تن سکنه دارد و آب آن از رودخانه امام چای تأمین میشود. محصولش غلات و حبوب و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان ملا یعقوب بخش مرکزی شهرستان سراب .

دانشنامه عمومی

امام چای یکی از روستاهای شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی است.
موقعیت مکانی
روستای امام چای در 28کیلومتری شرق شهر سراب و 20کیلومتری غرب شهر نیر و در کنار جاده مواصلاتی اردبیل _سراب قرار دارد.
روستای امام چای یکی از مناطق مه گیر منطقه صائین و آذربایجان تلقی میشود ، به همین دلیل این منطقه تابستانی بسیار مطبوع و خنکی را داراست ، به همین دلیل باب میل همه مسافران این روستا و مسافران عبوری میباشد.
مهاجرت
مهاجرت از روستای امام چای به تهران از زمان حکومت پهلوی تا به امروز ادامه داشته است که عمده دلیل آن را میتوان درآمد کم اهالی دانست . با توجه اینکه روستای امام چای خاک بسیار مساعدی هم برای کشاورزی و هم دامداری را داراست ، اما به علت کم لطفی و بی توجهی هم مسئولین روستایی ( شورای روستایی و دهیاری ) و هم مسئولین شهری ( استانداری و فرمانداری ونمایندگان شهرستان ) هیچ طرحی برای بهره برداری از آب های موجود سطحی که در نیمه دوم سال روان هستند اتخاذ نگردیده است. هم چنین از وجود چاه عمیق و نیمه عمیق بی بهره مانده است.
علاوه بر موارد ذکر شده سد خاکی امام چای که طرح مطالعاتی و عملیاتی آن از دهه شصت و هفتاد شروع شده با چندین مرحله واگذاری به پیمانکاران متعدد در سایه کارشکنی ها و تنگ نظری ها راه به جایی نبرده است و عملا هیچ سود و بهره ای برای مردمان این منطقه نداشته است.
مناطق گردشگری روستای امام چای
روستای امام چای به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی طبیعتی بسیار زیبا و دل انگیز در فصل بهار و تابستان را داراست چشم انداز شمال روستا مشرف به کوه سبلان می باشد تصویری بسیار زیبا و خاطره انگیز را بر یاد و نگاه هر بیننده ای به جای می گذارد . منطقه پر آب و پر چشمه در جنوب غرب روستا نیز زیبایی های مخصوص خود را داراست ، اب گوارای چشمه های موجود و طبیعت بکر این منطقه نیز میتواند روح و چشم هر بیننده ای را نوازش دهد
محصولات تولیدی روستای امام چای
روستای امام چای به دلیل قرارگیری در منطقه کوهستانی صائین و داشتن مراتع و زمین های کشاورزی مساعد همواره جز روستاهای پیشرو در زمینه تولید فرآورده های دامی از جمله شیر و گوشت بوده است،
محصولات کشاورزی هم شامل گندم و جو ، نخود و عدس می باشد ، که عدس کشت شده این روستا همیشه مرغوبیت و کیفیت بالایی را برخوردار بود و زبان زد منطقه و شهرستان سراب میباشد.
عکس امام چای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

به دلیل داشتن چشمه های زیاد به این اسم گذاشته اند چون چای درزبان آذری به معنی چشمه است
با سلام از شنیده های که از قدیمیهایمان شنیده ام یکی از امامان از منطقه گذر کرده و از چشمه ای که آنجا بوده و روستا از آن آب برای شرب استفاده میکردن نوشیده اند و ردی از ایشان ( ردی از دست یا پا ) در آن چشمه
...
[مشاهده متن کامل]
باقی مانده است و معنی امام چای بدین معناست، ( چشمه ای که امام از آن نوشیده است. ) البته نام مبارک آن امام را نگفتم تا شاید این گفته ها که سینه به سینه رسیده شاید نام ایشان اشتباه گفته شود البته چون ما ساکن آنجا نیستیم و از سال ۱۳۴۵ پدر من مهاجرت کرده و۲۰ جریب زمینهای ما در آنجا مانده و کسان دیگر روی آن کشاورزی میکنند چون سندی هم نداریم وفقط خانه مان را توانستیم پس بگیریم که خراب کرده بودن و فقط زمین خالی را گرفتیم. البته اگر در چشمه اثری چیزی هم باشد و پیدا شود باید تاریخ شناسان تایید کنند که قدیمی هست یا نه. یا علی . . .

بپرس