امامزاده اقاعلی عباس

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] امامزاده آقاعلی عباس. از فرزندان موسی بن جعفر (علیه السّلام) امامزاده آقاعلی عباس است که حضرت علی عباس و هم جوارش امام زاده محمد برادرش جهت ملاقات حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) به اتفاق حضرت شاه چراغ به ایران آمدند که به شهادت رسیدند.
بسیاری از فرزندان موسی بن جعفر (علیه السّلام) و همچنین فرزند زادگان و بنی اعمام آن ها با حضرت احمد بن موسی شاه چراغ همراه بودند که بسیاری از آن ها به قم و کاشان و حوالی این دو شهر آمدند که در حدود دویست (۲۰۰) بقعه یا زیادتر در کاشان و نطنز بنام فرزندان و فرزندزادگان موسی بن جعفر (علیه السّلام) یا منسوبین به آن حضرت به چشم می خورد که هر یک دارای کرامات و خوارق عادات و بقاع متبرکه آن ها محل استجابت دعوات می باشد.شیخ مفید ـ قدس سره ـ در کتاب ارشاد می فرماید: هر یک از فرزندان حضرت ابی الحسن موسی بن جعفر (علیه السّلام) دارای فضیلت و منقبت مشهوری است و فرزند بزرگوارش امام رضا (علیه السّلام) از نظر فضل و برتری مقدم بر همه ایشان است.
شرح اجمالی
اما دو امام زاده عالی مقام حضرت علی عباس و هم جوارش امام زاده محمد برادرش جهت ملاقات حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) به اتفاق حضرت شاه چراغ به ایران آمدند به طوری که در بعض مخطوطات قدیمه به چشم می خورد این دو امام زاده به اتفاق جمعی از سادات و موالیان به هوالی کاشان وارد شدند اتفاقاً عبدالجبار طبرسی نامی در این نواحی فرمانروائی داشت که در زمره دوستان اهل بیت عصمت و طهارت شمرده می شد، چون از ورود ایشان اطلاع یافت، فوراً بخدمتشان رسیده همه آن ها را به منزل خود برد، مدت هفده (۱۷) شبانه روز از آن ها پذیرائی کرد، و اظهار داشت که رفتن به طوس برای شما صلاح نیست زیرا خلیفه عباسی مامون در گفتارش اعتباری نیست اقوال و کردارش روی حساب سیاست سلطنتی خود است، فعلاً بمانید تا خبر صحیح برسد، لاجرم مدتی در حوالی کاشان و فین ماندند سپس حرکت کرده تا یزدلان و از آنجا بقریه بادافشان حکمران این نواحی نیز شرفیاب حضور امام زادگان شده خدمت شایسته معمول داشت شاه زادگان چند روزی نیز در این نواحی توقف کرده جمعی کثیر با ایشان ملحق شدند.
شنیدن خبر شهادت امام رضا
روز چهار شنبه هفتم ماه ربیع الاول خبر شهادت حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) به ایشان رسید از این خبر وحشت انگیز عمامه های خود را از سر برداشته و گریبان های خود را چاک زدند و به عزاداری قیام نمودند و مردمان آن نواحی خدمت امام زادگان رسیده عرض تسلیت نمودند تا مدت چهل روز پس آن ها را به حمام برده از لباس عزا بیرون آمدند پس از چندی توقف در قلعه باد افشان تصمیم به برگشت به سوی وطن خود را گرفتند که منافقین به گوش مامون رسانیدند که برادران حضرت امام رضا (علیه السّلام) اراده خروج دارند و جمع کثیری هم تابع آن ها شده تا به طوس آمده و انتقام خون برادرشان را بگیرند مامون از شنیدن چنین امری به وحشت افتاده، فرمان داد تا لشگر راه را بر آن ها گرفته و در هر کجا سادات علوی خصوصاً اولاد حضرت موسی بن جعفر (علیه السّلام) را بیابند بقتل برسانند.به طوری که نقل شده روز چهاردهم جمادی الاولی بود که امام زادگان از قریه بادافشان در حال کوچ کردن بودند که لشگر شقاوت کیش مأمون ملعون رسیدند راه را بر آن ها گرفته ایشان را محاصره کردند چندین شبانه روز آن بزرگواران را در محاصره داشتند آب و نان را از ایشان و اصحابشان منع کرده تیغ های آتش بار از نیام کشیده در برابر آن شاهزادگان و اصحابشان صف آرائی کرده آستین ستم بالا زدند، اصحاب یک یک اذن جدال گرفته به درجه شهادت رسیدند.
شهادت دو امام زاده
...

[ویکی اهل البیت] امامزاده آقا علی عباس. به دنبال ولایتعهدی امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام در طوس، خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام به امید نجات از ظلم حاکمین مامون و به شوق دیدار و زندگی در جوار امام رضا علیه السلام گروه گروه راهی طوس شدند.
این دو بزرگوار نیز که از فرزندان امام کاظم علیه السلام بودند به همراه تعدادی از سادات و دوستداران خود، در حالی که گویا به طرف خراسان می رفته اند، یا پس از متفرق شدن همراهان احمد بن موسی علیه السلام از ری به حوالی کاشان وارد شدند، عبدالجبار طبرسی که یکی از دوستداران اهل بیت علیهم السلام بود و بر آن سرزمین حکومت می کرد از آنان استقبال به عمل آورد و آن ها را هفده شبانه روز در خانه خود میهمان نمود.
و حرکت آنان را به طرف طوس صلاح ندانست، ناچار آنان و همراهان در کاشان و حوالی آن ماندند و بعد به طرف بادافشان که امروز بادرود نام گرفته روانه شدند. حاکم این نواحی هم به حضور آنان رسید و احترام لازم را معمول داشت، اما وقتی روز چهارشنبه، هفتم ربیع الاول یعنی هشت روز بعد از شهادت امام رضا علیه السلام خبر این حادثه به گوش آنان رسید، آنان لباس سیاه پوشیدند و تا مدت چهل روز به عزاداری مشغول شدند.
پس از این مرحله آنان تصمیم گرفتند این منطقه را ترک کنند و به وطن خویش مدینه مراجعت نمایند ولی جاسوسان حکومت، خبر حرکت آنان و همراهان را به عنوان یک حرکت انتقام جویانه و درگیری با مامون به گوش آن رساندند و مامون هم دستور داد ماموران حکومت آنان را سرکوب نمایند.
ظاهراً روز چهاردهم جمادی الاول، یعنی حدود شصت و شش روز از شهادت امام رضا علیه السلام گذشته بود و آن بزرگواران در حال کوچ کردن از بادافشان بودند که سپاه مامون آنان را به محاصره خود درآوردند، آقا علی عباس و محمد علیهم السلام هم با همراهان و یاران خویش آماده دفاع و جنگ شدند، در این درگیری که چند روز ادامه داشت، تعدادی از یاران آنان شهید شدند تا این که به خاطر کمی یاران و در مقابل کثرت سپاه دشمن ضمن دفاع و مقاومت فراوان، آنان در منطقه پشت قلعه بادرود از پای درآمده شربت شهادت نوشیدند.
بدن های مقدس این شهیدان آل علی چند روزی روی زمین قرار داشت و مردم منطقه از بیم سپاه دشمن جرات نمی کردند به بدن های شهیدان نزدیک شوند. تا این که زنان روستای خالدآباد شهامت به خرج داده برای تجهیز و دفن شهیدان اقدام نمودند، بعد مردها به یاری زنان شتافتند و آن دو بزرگوار را در جوار هم به خاک سپردند.
شیخ محمدحسن مولوی قندهاری (که شهید آیت الله دستغیب در متاب داستان های شگفت، کرامات و حکایات مختلفی از او نقل کرده است) درباره مقام آقا علی عباس علیه السلام فرمود: منزلت آقا علی عباس علیه السلام در این منطقه مانند منزلت سید محمد علیه السلام است در عراق.
بارگاه ملکوتی آستان مقدس این امامزاده گان در پهنه کویر منطقه بادرود و خالدآباد در 168 کیلومتری شمال اصفهان، 300 کیلومتری تهران، 65 کیلومتری شرق کاشان، 60 کیلومتری غرب اردستان و 38 کیلومتری شمال شهر نطنز و کوه کرکس واقع گردیده است.

دانشنامه آزاد فارسی

امامزاده آقاعلی عباس. اِمامزاده آقاعلی عباس
اِمامزاده آقاعلی عباس
بقعه ای در ده فرسخی کاشان و ۳۵کیلومتری شمال شرقی نطنز و ۸کیلومتری بادرود. ایشان فرزند امام موسی کاظم(ع) و نزد اهالی منطقه بسیار محترم بوده و کرامات زیادی از او نقل شده است. مقبره در ۱۳۴۴ش توسط شخصی به نام فتح الله شیبانی از اهالی کاشان بازسازی شد و هم اکنون بقعه و بارگاهی باشکوه با صحن وسیع و ساختمان های متعدد متعلق به مسجد و مدرسه در آن وجود دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس