امامزاده یحیی بن زید بن علی افغانستان

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] یحیی بن زید، آفتاب جوزجان
هزار و دویست و نود و سه سال از خاطره پرشکوه قیام تاریخی ریحانه باغ ولایت «قتیل جوزجان» امامزاده یحیی بن زید بن علی ابن الحسین بن علی بن ابی طالب علیه السلام در ولایت سرپل افغانستان سپری می گردد. بی تردید، پس از قیام زید بن علی علیه السلام، این دومین انقلاب و رستاخیزی بود که در قلب قاره «آسیا» (افغانستان امروز) در دفاع از حریم امامت و مسلمانان ستمدیده خراسان تحقق یافت. اینک پس از دوازده قرن و اندی، یاد و خاطره سردار بزرگ خراسان آفتاب جوزجان را بازمی نگریم بدان امید که همواره انقلابی بمانیم و حسینی فکر کنیم.
حضرت یحیی فرزند ارشد «زید ابن علی علیهما السلام و نوه چهارمین اختر آسمان امامت و ولایت است. در سال 107 ق نوزادی در خانه «حلیف القرآن» زید ابن علی علیه السلام در محله بنی هاشم دیده به جهان گشود. مادرش «ریطه» از زنان قبیله نور بود و در کوفه، در عصر حکومت سیاه یوسف بن عمر، با وضع دلخراشی به شهادت رسید. جد مادری وی «ابوهاشم» از تبار امام علی علیه السلام بود. وی در یک سفر زیارتی به «بیت المقدس» به وسیله سلیمان بن عبدالملک مظلومانه به شهادت رسید.
در دل او یاوه گردد شام و روم × می نگنجد مسلم اندر مرز و بوم
معنی هجرت غلط فهمیده اند × قصه گویان حق زما پوشیده اند.
امامزاده یحیی بن زید علیه السلام، پس از شکست قیام کوفه و بر دار رفتن پیکر خونین پدر، با ده تن از شیعیان انقلابی شهر را به قصد خراسان ترک گفت.
او در این زمان، چهارده سال بیشتر نداشت؛ ولی در فهم و شعور دینی و سیاسی فوق العاده ورزیده و کارکشته به نظر می رسید. او راوی و امانتدار «انجیل آل محمد صلی الله علیه و آله، صحیفه سجادیه» بود. راوی صحیفه عمیر بن متوکل بلخی از پدرش متوکل بن هارون داستان خروج یحیی از کوفه را چنین نقل می کند: وی را در حالی ملاقات کردم که پس از شهادت پدرش متوجه خراسان بود. او از حال امام صادق علیه السلام عموزادگان خود، که در مدینه بودند، پرسید و گفت: آیا جعفر بن محمد علیهما السلام را ملاقات کردی؟

پیشنهاد کاربران

وبلاگ امام زاده یحیی بن زید
http://emamzadeyahyabnezeyd. blogfa. com
با مدیریت حجة الا سلام سیدمحمد باقری پور
امام زاده یحیی بن زید بن علی بن الحسین علیه السلام
بعدازشهادت وسوزانده شدن جسدپدرش حضرت زید بن علی بن الحسین علیه السلام ازمدینه به کوفه و سپس به خراسان آمد ودر خرسان یارانی را گرد آورد و علیه حاکم وقت قیامی را آغاز کرد که به شهادت وبریده شدن سرش انجامید وبدن بی سرش بنا بر قولی در دامنه کوهی در 55 کیلومتری شرق مشهد مدفون شد که بعدها در جوار او روستائی تشکیل شد بنام میامی که امروزه یکی از مناطق گردشگری زیارتی مشهد است و درایام تعطیلات آخر هفته و تعطیلات تابستانی و ولادتها و وفیات و شهادتها و شبهای چهار شنبه و جمعه مشهدیها وزواری که به مشهد میآیند یک روز وچند روز را در جوار این امام زاده عظیم الشان سپری میکنند . از سال 1340 که اینجانب سیدمحمد باقری پور در سن ده سالگی برای اولین بار به زیارت این امام زاده عظیم الشان آمدم [در آن زمان نه جاده آسفالته بود، نه لوله کشی آب، نه برق، نه منزل زیادی برای شب خوابی�بجز حدود ده خانه گِلی قدیمی�، نه پاسگاهی برای امنیت، نه مغازه ای برای خرید] تا الآن که تمام آنها وجود دارد . بحمد الله و المنّة کلّا وضعیت آنجا همانند سایر مناطق ایران در سایه پر برکت جمهوری اسلامی تغییر کرده است .
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس