امامه

لغت نامه دهخدا

امامه. [ اَم ْ ما م َ ] ( اِخ ) ( بالا و پایین ) دهی است ازدهستان لواسان کوچک بخش افجه شهرستان تهران ، واقع در ده هزارگزی شمال باختری گلندوک و پنج هزارگزی خاور راه شوسه شمشک. کوهستانی و سردسیر است و 2320 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه سار و رودخانه تأمین میشود. محصولش غلات و بنشن و میوه و لبنیات و شغل مردم زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

فرهنگ فارسی

دختر قرط بن خنسائ بن عبید بن عدی بن غنم بن کعب بن سلمه انصاری همسر یزید بن قبطی .

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی أَمَامَهُ: مقابل وپیش روی او
معنی یَفْجُرَ: که باز کند - که بشکافد (عبارت "بَلْ یُرِیدُ ﭐلْإِنسَانُ لِیَفْجُرَ أَمَامَهُ" یعنی : "[نه اینکه به گمان او قیامتی در کار نباشد] بلکه انسان میخواهد [با دست و پا زدن در شک و تردید] فرارویش را [ازاعتقاد به قیامت که بازدارندهای قوی است] باز کند [تا برای...
ریشه کلمه:
امم (۱۲۴ بار)
ه (۳۵۷۶ بار)

(بفتح اول) جلو. ، بلکه انسان می‏خواهد در آینده (نیز) بدکاری کند، ظاهر معنی آیه این است که گفته شد. این کلمه فقط یکبار در قرآن آمده است.

دانشنامه عمومی

روستای امامه از روستاهای بزرگ بخش رودبار قصران شهرستان شمیران استان تهران ایران است. امامه دو آبادی است که در کنار هم قرار گرفته، یکی را امامه بالا و دیگری را امامه پایین می نامند. این روستا در بیست کیلو متری پایتخت در شرق تهران و میانه راه اصلی تهران به شمشک و نرسیده به فشم واقع شده و دارای جاده کوهستانی آسفالت است. [ نیازمند منبع]
امامه آبادیی است مرتفع و کوهستانی و سردسیر در دامنه جنوبی البرز مرکزی که آبش از رود محلی و قنات و چشمه تأمین می گردد. روزگاری در امامه بالا بیش از ۳۰۰۰ و در امامه پایین بیش از ۱۵۰۰ گوسفند نگهداری می شد ولی در حال حاضر بدلیل تغییرات فرهنگی و قوانین بهداشتی ، دامداران دامهای خود رادر مکانهایی دورتر از روستا نگهداری می کنند و در فصول سرد نیز به دشتهای ورامین و غیره کوچ میدهند. روستای امامه دارای وسعتی حدود ۵۵ هکتار است که از این مقدار حدود ۳۶ هکتار آن باغات و مابقی به صورت زمینهای زراعی و مسکونی است. تا حدود ۵۰ سال پیش کشاورزی و دیم کاری بسیار رواج داشت و محصولات آن بیشتر غلات و بن شن بود ولی به مرور با کاشت درختان میوه ابتدا سیب، گلابی، گردو و سپس گیلاس، آلبالو، هلو و غیره جایگزین آنها شد . در سالهای بسیار دور شغل اصلی مردم امامه کشاورزی ، باغداری و دام داری بود ولی در حال حاضر و با مهاجرت روستاییان ، باغداران و دامداران از کارگران افغان برای نگهداری باغات و دامها استفاده می کنند و جوانان روستای بیشتر به مشاغل ساختمان سازی وتامین مصالح ساختمانی و سایر مشاغل روی آورده اند.
در کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران دربارهٔ روستای امامه آمده است:[ ۳] ده جزء دهستان لواسان کوچک بخش افجه شهرستان تهران. ۱۰ کیلومتری شمال باختر گلندوک - ۵ کیلومتری خاور راه شوسه شمشک. در کوهستان - سردسیر - سکنه ۲۳۲۰ - شیعه - فارسی. چشمه سار و رود محلی - غلات، بن شن، میوه جات، لبنیات - شغل زراعت، گله داری. راه مالرو – دبستان دارد.
امامه به سبب راه دشوار و موقعیت استواری که داشته از قدیم پناهگاهی مناسب به حساب می آمده و مرکز قصران داخل و مقر رئیس قصران تاریخی ( معرب کوهسران ) و امراء آن سامان محسوب می شده است. در امامه قلعه ای استوار وجود داشته که ظاهراً به وسیله مازیار یا مرداویج زیاری به وجود آمده است و بقایای برج و باروها و بدنه آن هنوز پابرجا و نمایان است. مورخ و جغرافیدان قدیم یاقوت حموی دربارهٔ امامه چنین نوشته است: «انبامة قلعة قرب الری» یعنی انبامه ( امامه ) قلعه ای نزدیک ری است.
عکس امامهعکس امامهعکس امامهعکس امامهعکس امامه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اُمامَه
دختر ابوالعاص بن ربیع و نوۀ دختری پیامبر (ص). پیامبر (ص) به او بسیار علاقه مند بود. امام علی (ع) پس از رحلت حضرت فاطمه (س) و بنابه وصیت ایشان با امامه ازدواج کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس