امتحانات الهی حضرت زینب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در واقعه کربلا و ماجرای اسارت، مشمول سخت ترین امتحانات الهی قرار گرفتند؛ ولی هرگز لب به شکوه نگشوند و طواغیت خون خوار زمان را پست و خوار دانسته و کربلا را تجلی جمال الهی می داند.
بدون هیچ اغراقی می توان گفت حضرت زینب (سلام الله علیها)، هم با بزرگ ترین و مهم ترین موارد امتحانات و آزمایشات الهی مورد ابتلا و امتحان قرار گرفت و هم از اسباب و عوامل یاری کننده در موفقیت در آزمایشات، همچون صبر و تقوا برخورداربود و هم با نمره عالی در امتحانات الهی موفق و پیروز گشت و بالطبع به نتایج گران سنگ و گران بهای موفقیت در امتحانات الهی دست یافت و صلوات و رحمت و هدایت الهی همه با هم همچون باران بهاری بر او بارید. در بین مواد امتحانی، پنج مورد است که هم ابتلا و امتحان مردم نسبت به آنها عمومی و فراگیر است و هم پیروزی و موفقیت در آنها دشوار و طاقت فرسا است.قرآن کریم این گونه با تاکید از آن پنج مورد نام می برد، آنجا که می فرماید: «وَلَنَبْلُوَنَّکُم بِشَیْ ءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِّنَ الاْءَمْوَالِ وَ الاْءَنفُسِ وَ الثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّـابِرِینَ• الَّذِینَ اِذَآ اَصَـبَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُوآاْ اِنَّا لِلَّهِ وَ اِنَّـآ اِلَیْهِ راجِعُونَ• اُوْلَـآئک عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ اُوْلَـآئکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ؛ قطعا همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، زیان مالی و جانی و کمبود ثمرات آزمایش می کنیم و بشارت ده به بردباران، آنهایی که هرگاه مصیبتی به آنها رسد، می گویند: ما از آنِ خدا هستیم و به سوی او بازمی گردیم. اینها همان ها هستند که الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هدایت یافتگان اند.»بنابراین مواضع امتحانات الهی را می توان بطور خلاصه در ۵ مرتبه برشمرد:۱. امتحان به ترس،۲. امتحان به گرسنگی،۳. امتحان به زیان مالی،۴. امتحان به زیان جانی،۵. امتحان به زیان در ثمرات.
زینب و عوامل خوف
اوّلین موردی که در آیه ۱۵۵ سوره بقره به عنوان مواد امتحانی نامبرده شده خوف و ترس است؛ خوف و ترسی که بسیاری از انسان ها به خاطر آن همه چیز را باخته اند و گرفتار ذلّت شده اند، از جمله همین کوفیانی که در جنگ علیه حسین بن علی (علیهماالسلام) شرکت کردند، یکی از عوامل آن، ترس از یزید مخصوصا خشونت و سخت گیری ابن زیاد بود. زینب (علیهاالسّلام) باخوف های متعددی امتحان شد؛ ولی در همه آنها پیروز و موفق گشت.
← خروج از مدینه
زینب (علیهاالسلام) از همان کودکی و در طول زندگی با گرسنگی ها نیز امتحان شد و در این امتحان نیز با نمره عالی قبول شد وبه تمام آثار و برکات امتحان الهی دست یافت.
← دوران کودکی و تحمّل گرسنگی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس