امکان طول عمر امام زمان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] طول عمری که خداوند بزرگ، به موعود منتظر و نجات بخش بخشیده، در مرزهایی که مردم تاکنون بدان خو گرفته اند و دانش به آن قطعیت داده، امری شگفت می نماید. اما آیا خود نقش دگرگون سازنده و کوبنده این رهبر، در مرزهای مورد پذیرش مردم امروزی و نمودهای تحولات تاریخی گذشته، شگفت آور نیست؟ شگفتی این ویژگی های مقدماتی، شگفت آورتر از ایفاگری نقش بزرگی نیست که مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باید آن را به انجام برساند.
درباره این مطلب که آیا امکان دارد یک انسان، قرن ها زندگی کند، تا رهبر موعود را مصداق چنین عمری بدانیم؟ سخن بسیار گفته و نوشته شده است، آن حضرت اکنون بیش از ۱۱ قرن را سپری کرده و حدود چهارده برابر یک انسان معمولی که مراحل زندگی را، از کودکی تا پیری، دیده عمر کرده است. امکان طولانی بودن عمر یک انسان از نظر عقلی ممکن است؛ زیرا «امکان»، یکی از سه معنی زیر را دارد:۱ـ امکان عملی ۲ـ امکان علمی ۳ـ امکان منطقی یا فلسفی
← امکان عملی
شکی نیست که از نظر منطقی، امکان زندگانی هزاران ساله برای انسان وجود دارد. زیرا این مساله از نظر عقلی محال نیست. و در این گونه فرضیه ها، تناقضی دیده نمی شود. زیرا «زندگی» مفهومی است که «مرگ» زودرس را در خود نهفته ندارد و در این امر تردیدی نیست. همچنین مسلم است که زندگانی طولانی، فعلاً امکان عملی ندارد، و مانند مسائلی چون ـ رفتن به ماه و فرو رفتن در آب ها ـ نیست، که با وسائلی که اکنون در اختیار بشر است؛ و با دست آوردهایی که از محتوای آزمایش های علمی نصیب انسان شده، بتوان عمر انسان را به صدها سال افزایش داد. اما از دیدگاه های علمی، این مساله صورت دیگری می یابد و باید گفت که دانش امروز دلیلی نمی بیند که امکان عمر طولانی را از جنبه ی نظری نفی کند.
پیری و فرسودگی
بررسی علمی و بحث مساله ی طول عمر، در حقیقت بستگی دارد به نوع تفسیری که علم فیزیولوژی از «پیری و فرسودگی» دارد. این قانون که: «پیری و فرسودگی» زاییده ی یک قانون طبیعی حاکم بر بافت های پیکره ی انسانی است، و ضروری است که بدن پس از رسیدن به آخرین مرحله ی رشد، کم کم فرسوده شده، برای ادامه ی زندگی، کارآیی کمتری داشته باشد؛ تا آنگاه که در لحظه ای معین از کار بیفتد. آیا حتی در مورد بدنی هم که از هر گونه تاثیر خارجی بر کنار مانده صادق است؟ یا این که فرسودگی و کاهشی که در کارآیی بافت و نسوج مجموعه ی بدن به چشم می خورد؛ نتیجه ی نبرد با عوامل بیرونی ـ مانند میکروب ها و سموم ـ است که به بدن انسان راه می یابند؟
نظر دانش امروزی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس