انتقال به سرخ

دانشنامه عمومی

انتقال به تابش سرخ، انتقال به سرخ یا سرخ گَرایی ( به انگلیسی: Redshift ) ، پدیده ای ست که باعث افزایش طول موج، و به تناسب آن کاهش فرکانس و انرژی فوتون، در تابش الکترومغناطیسی خواهد شد. ( مانند نور ) . پدیدهٔ برعکس انتقال به تابش قرمز، که به نام «انتقال منفی تابش قرمز» یا «انتقال به تابش آبی» نام دارد، موجب می شود که اجسام دارای تابش الکترومغناطیسی، با کاهش طول موج شان، باعث افزایش فرکانس و انرژی فوتون خواهند شد. این اصطلاحات به این دلیل نامگذاری شده اند که رنگ های قرمز و آبی، حداکثر و حداقل طول موج های قابل مشاهده از طیف نور مرئی را تشکیل می دهند.
یعنی نوری که توسط طیف سنج ثبت می شود طول موجی بلندتر و بسامدی کمتر از نور گسیل شده از منبع دارد. به طور مثال این پدیده هنگامی رخ می دهد که منبع تولید نور در حال دور شدن از بیننده باشد. مانند اثر دوپلر که در بسامد امواج صوتی تغییر ایجاد می کند.
عکس انتقال به سرخعکس انتقال به سرخعکس انتقال به سرخ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

انتقال به سرخ (red shift)
در اخترشناسی، افزایش طول موج نور هر جسم، درنتیجۀ دورشدن آن از ما. این انتقال نمونه ای از اثر دوپلراست. انتقال به سرخ در نور کهکشان ها حاکی از انبساط عالم است. افزایش طول موج موجب انتقال یا جابه جایی نور به سمت انتهای سرخ طیف می شود و از این رو انتقال به سرخ نام گرفته است. میزان انتقال به سرخ را می توان با توجه به جابه جایی خطوط طیف جسم اندازه گرفت. اخترشناسان با اندازه گیری میزان انتقال به سرخ نور ستاره هاو کهکشان ها تشخیص می دهند که این اجسام به چه تندی از ما دور می شوند. میدان گرانشیقوی نیز ممکن است موجب انتقال به سرخ نور شود، چنین پدیده ای انتقال به سرخگرانشی نامیده می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس