انجیل برنابا

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] یکی از اناجیل، «انجیل برنابا» است. این کتاب نسبت به انجیل های رسمی مسیحیت شباهت بسیار بیشتری به اعتقادات مسلمانان دارد. «پاپ جلاسیوس» که به سال 492 میلادی بر تخت پاپی نشست آن را تحریم نمود، بدین جهت که آن با دیگر اناجیل مخالف بود زیرا آن انجیل «کشته شدن مسیح» و «غفران ذنوب محض درآمدن به دین مسیح» را رد می کرد و به آمدن «پیامبر اسلام» تصریح داشت.
امروزه مسیحیان این انجیل را معتبر نمی شمارند و می گویند به وسیله یک مسلمان نوشته شده است.
یوسف لاوی ملقب به برنابا یکی از مؤمنان اولیه به حضرت عیسی علیه السلام بوده است. او در جزیره قبرس زاده شد و به سبب آن که از سبط لاوی بود برای تحصیل علوم دینی به اورشلیم آمد و کارهای مهمی را در زمان حواریون بر عهده گرفت. مسیحیان مدعی هستند که او حضرت عیسی علیه السلام را ندیده ولی به نظر می رسد که شأن او در تاریخ عیسویان بسیار بالاتر از این ها باشد.
در کتاب های مقدس، برنابا این گونه معرفی شده است: نام واقعی برنابا، ژوزف بن لووی بن ابراهیم است. وی مزرعه اش را فروخت و آن را خرج شاگردان مسیح کرد. پرهیزکار و درستکار بود. هنگامی که پولس ادعا کرد، مسیح را دیده و به اورشلیم بازگشت تا به شاگردان نزدیک شود، برنابا مسئولیت معرفی او را به شاگردان بر عهده گرفت.
برنابا برای تبلیغ مردی نیکوکار و صالح بود. بنابراین جمع قابل توجهی به خدا ایمان آوردند. سپس به همراه پولس، یک سال کامل به طرسوس رفت. (اعمال 15/29)
برنابا برای تبلیغ مسیحیت بسیار کوشید. مورخان می گویند او در سال 61 م. در قبرس درگذشت. بت پرستان او را سنگسار کردند و پسر خواهرش، مرقس انجیلی او را به خاک سپرد.
این انجیل قرنها ناپدید بود تا در قرن 16 میلادی اسقفی به نام «فراموینو» یک نسخه آن را به زبان ایتالیائی در کتابخانه «اسکوتز» پنجم بدست آورد و در آستین خود پنهان کرد و در فرصت های مناسب آن را به دقت مطالعه کرد و در پرتو آن به اسلام هدایت یافت و در اوائل قرن 18 میلادی نیز نسخه ای از آن به زبان اسپانیائی بدست آمد و پس از آن توسط دکتور «منکهوس» به زبان انگلیسی ترجمه شد و به سال 1908 دکتر خلیل سعادت آن را به زبان عربی ترجمه کرد و اخیراً دانشمند ارجمند حیدرقلی خان سردار کابلی آن را به فارسی ترجمه نمود و در کرمانشاه به چاپ رسید.
انجیل برنابا با دیگر انجیل های چهارگانه که اکنون مسیحی ها از آن استفاده می کنند، اختلاف هایی اساسی دارد که برخی اختلاف ها را برمی شماریم:

پیشنهاد کاربران

بنام خدا
با سلام ، تنها انجیلی که ظهور حضرت خاتم الانبیا پیامبر گرامی اسلام ( ص ) را بشارت داده انجیل برنا با هست و چاپ ان در غرب بدستور پاپ ممنوع میباشد و تنها یک نسخه خطی از ان در واتیکان بود که انهم از انجا خارج و به زبانهای مختلف ترجمه و چاپ شد از جمله فارسی، نام
...
[مشاهده متن کامل]

رسول گرامی اسلام در این انجیل فار قلیطا امده هست. با تشکر.

بپرس