انگشت در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] انگشت در قرآن. هریک از اجزای متحرک پنج گانه دست و پای انسان، انگشت نامیده می شود. در این نوشتار تفسیر آیاتی که در مورد انگشتان در قرآن آمده بررسی می گیرد.
منافع ان خداوند ۳۱ از مجموع استخوانهای انسان را در انگشتان او قرار داده است: استخوانهای انگشتان دو دست ۵۸ عدد و انگشتان پاها ۲۸ عدد که مجموعاً ۸۶ استخوان از مجموع ۲۴۸ استخوانی است که در بدن انسان وجود دارد. خداوند این استخوانهای ظریف را برای منافع مهمی مانند باز و بسته کردن، دادن و گرفتن و سایر حرکات لطیف و اعمال دقیق در انگشتان انسان قرار داده است. انگشتان افزون بر کارکردهای بسیار آن در زندگی روزمره، از وجوه تمایز انسان از سایر حیوانات است. در ] آمده که اگر خداوند کف و انگشتان را به انسان نمی داد، نوشتن ممکن نبود و در نتیجه علوم زوال می یافت.
معنای لغوی و اصطلاحی
معادل عربی انگشت، اصبع و جمع آن اصابع است که وام واژه ای عبری است. برخی ریشه آن را از «ص ب ع» به معنای «اشاره کردن» دانسته اند. این واژه به معنای انگشت و گاهی به صورت استعاره برای هر اثر حسی یا اثر نیکو به کار رفته است. واژه أنامل جمع «أنمله» به معنای سر انگشتان یا بندی که در آن ناخن است ، از «نمل» به معنای مورچه اشتقاق یافته، زیرا سر انگشتان از نظر نازکی و سرعت و تنوع در حرکت به مورچه شبیه است. اسم جمع «بنان» به معنای سر انگشتان یا انگشتان یا اعضای اطراف بدن (دست و پا) است که مفرد آن را «بنانه» به معنای انگشت دانسته اند.
تعداد تکرار در قرآن
واژه های «اصابع» دوبار، «بنان» نیز دوبار و «انامل» یک بار در قرآن به کار رفته است.
قدرت خداوند در باز آفرینی انگشتان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس