اهل بیت در اشعار پارسی گویان کرد عراق

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محبت به اهل بیت علیهم السّلام یکی از نقاط مشترک شیعه و سنی است، در اینجا مختصری از محبت خاندان رسول صلی الله علیه و آله وسلّم را از نظر اهل سنت بیان می داریم.
سخن راست آن است که بزرگان اهل سنت هرگز منکر فضایل حضرت امیر علیه السلام و (فرزندان وی) نبوده و نیستند. در میان فرق اهل سنت آنان که بر مذهب شافعی می روند به اهل بیت علیهم السّلام ارادتی ویژه دارند و شاید این ارادت و محبت صدق آمیز ناشی از مهر شدید امام شافعی به آل پیامبر علیهم السلام بوده باشد، چه، شافعی را در محبت اهل بیت، اشعاری است نغز و زیبا که پاکی نیت و مهر فراوان وی را به آل پیامبرعلیهم السلام می نماید: «ان کان رفضا حب آل محمد فلیشهد الثقلان انی رافضی اگر مهر آل محمدعلیهم السلام رفض باشد؛ پس جن و انس گواهی دهد بر رافضی بودن من» و همو - رحمه الله - گوید: «یا آل بیت رسول الله حبکم فرض من الله فی القرآن انزله یکفیکم من عظیم الفخر انکم من لم یصل علیکم لاصلاة له ای خاندان رسول خدای، الله مهر و دوستداری شما را، در قرآنی که فرود آورده، واجب گردانیده است؛ همین فخر بزرگ شما را کافی است که هر کس در نماز ، شما را سلام نگوید، نمازش درست نیست.»
مهر خاندان رسول در کردان عراق
کردان عراق هم بر مذهب شافعی اند و مهر خاندان رسول در نهاد ایشان ریشه گسترانده است. محبت اهل بیت، در نزد کردان با محبت که دیگر پیروان امام شافعی به اهل بیت، برابر نیست؛ بلکه بیشتر و شدیدتر است.
ویژگی های کرد عراق
این فرزندان خاک پاک ایران که سرنوشت آنها را به سرزمین عراق نشانده و در دست تازیان گرفتارشان کرده است؛ پیوسته خاطرشان با ایران بوده و هست. آداب اجتماعی ایشان همانند مردم ایران است، سخن گفتن ایشان نزدیک با زبان فارسی، و شاید بهتر آن است که بگویم همانند زبان مردم پارسی نژاد است. چهره و اندام این مردمان به ایرانیان ماننده تر است تا به مردم تازی کشورشان؛ نامهای قهرمانان ایرانی بر فرزندان خود می نهند و به سخن دیگر، ایرانی فکر می کنند و ایرانی می زیند.
← فرزندان خاک ایران
...

پیشنهاد کاربران

بپرس