اچ دی ال

پیشنهاد کاربران

HDL مخفّف High Density Lipoprotein است.
اِچ دی اِل به معنیِ: چربی با چگالیِ بالا است.
از چربی های موجود در بافت عصبی و سلولی بدن با نام 'کلسترول' هم یاد میشود.
پس در حقیقت HDL نوعی کلسترولِ چگالی بالا در بافتِ عصبی و سلولی بدن انسان هست.
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین از اچ دی ال با نام 'کلسترول خوب' یا 'چربی های خوب' هم یاد میشود. به این دلیل که HDL هنگام عبور از شریان ها و رگ ها به دیواره ی رگ ها نمی چسبدو رسوب نمیکند، در عوض چربی های بد و مضر از جمله LDL را پیدا کرده و آنها را از دیواره ی رگ ها جدا می کند و از تنگ شدن عروق جلوگیری میکند. اچ دی ال پس از پاکسازی رگ ها از رسوبات و چربی های مضر، آن ها را به سمت کبد هدایت میکند. کبد به زبان ساده تصفیه خانه ی بدن است ، بنابر این کبد مازادِ ال دی ال و چربی های بد را یا به صفرا تبدیل میکند که در هضم غذا موثر است. یا به روش های دیگر از جمله مراحل پیش ساخت هورمون های استروئیدی مانند: استروژن ، تستوسترون ، کورتیزون و یا مراحل پیش ساخت ویتامینD از آ ن ها استفاده میکند. لازم به ذکر است با اینکه از LDL به عنوان چربی بد یاد میشود اماLDL نقش بسیار مهمّ و ضروری در فرآیندهای بیوشیمیایی بدن دارد.
در مجموع انواع چربی های مورد نیاز بدن در کبد تولید میشود. البته چربی ها از راه تغذیه نیز وارد بدن میشوند.
نهایتا اگر چربی های خوب یا همان HDL در خون شما در محدوده ی مجاز باشد میتواند کمک بزرگی به سلامتی بدن تان داشته باشد. از جمله در جلوگیری از انسداد رگ ها ، جلوگیری از فشار خون بالا ، و پیشگیری از انواع سکته.
محدوده ی مجاز HDL در خانم ها بین 40 الی 85میلی گرم در 100میلی لیتر خون است.
و محدوده ی مجاز HDL در آقایان بین 37 الی 70میلی گرم در 100میلی لیتر خون است.
گنجاندن مواد غذایی زیر در برنامه غذایی تان میتواند سطح HDL خون شما را در محدوده ی مطلوب نگه دارد:
1 - روغن زیتون از نوع فَرا بکر ( اِکسترا ویرجین )
2 - گندم همرا با سبوس، آردگندم سبوس دار ، یا ماکارونی تهیه شده از آردگندم سبوس دار ، و یا نان هایی که با آرده گندم سبوس دار درست میشوند.
3 - جو دوسر 4 - برنج قهوه ای 5 - انواع حبوبات به خصوص عدس 6 - سیب، گلابی و انواع میوه های فیبردار. 7 - اسید چرب امگا3 که در ماهی ها به خصوص ماهی سالمون و ماهی ساردین و سایر غذاهای دریایی فراوان یافت میشود. البته اسیدچرب امگا3 ( روغن ماهی ) به صورت کپسول های ژلاتینی هم در داروخانه ها موجود است. 8 - انواع مغزهای آجیلی به خصوص بادام ها. 9 - آووکادو 10 - دانه ی چیا 11 - سویا.
همچنین مداومت در انجام ورزش روزانه هم تاثیر بسزایی در افزایش سطح HDL در بدن دارد. به خصوص ورزش های هوازی و پیاده روی هر روز حداقل به مدّت 30 دقیقه.
ان شاء اَلله تعالی همیشه تندرست و سالم باشید.

اچ دی ال

بپرس