اکتت

دانشنامه عمومی

اکتت (شوبرت). اُکتِت ( به انگلیسی: Octet، به آلمانی: Oktett ) یا هشت تایی در فا ماژور، د. ۸۰۳، از فرانتس شوبرت، اثری است در قالب موسیقی مجلسی، که آهنگ ساز آن را در مارس ۱۸۲۴ برای هشت ساز ( سه ساز بادی و پنج ساز زهی ) تصنیف کرد. سفارش تصنیفِ این اثر را فردیناند ترویِر ( ۱۷۸۰–۱۸۵۱ ) ، نوازندهٔ نامدارِ کلارینت، به شوبرت داد. ترویِر همچنین دو اثر بسیار معروفِ دیگر در فرم موسیقی مجلسی از شوبرت، یعنی کوارتت های زهیِ روزاموند ( د. ۸۰۴، اُپوس ۲۹ ) و مرگ و دوشیزه ( د. ۸۱۰ ) را سفارش داد.
اُکتِتِ شوبرت شش موومان دارد:
آداژیو - آلگرو - پیو آلگرو
• آداژیو
• آلگرو ویواچه - تریو - آلگرو ویواچه
آندانته - واریاسیون ها. اون پوکو پیو موسو - پیو لِنتو
• منوئه. آلگرتو - تریو - منوئه - کودا
• آندانته مولتو - آلگرو - آندانته مولتو - آلگرو مولتو
اجرای کاملِ اُکتتِ شوبرت حدود یک ساعت زمان می بَرَد.
اُکتت بزرگ ترین اثرِ شوبرت برای موسیقی مجلسی است. آهنگ ساز این اثر برای یک کلارینت، یک فاگوت ( باسون ) ، یک کُر ( هورن ) ، دو ویولن، یک ویولا، یک ویولنسل، و یک کنترباس نوشته است. این سازبندی ( اُرکِستراسیون ) مشابه سازبندیِ سِپتِتِ لودویگ فان بتهوون است؛ آهنگ سازی که شوبرت بیش از همه تحت تأثیرِ او بود، و اُکتتِ شوبرت نیز، ا جهاتِ مختلف، حتی در شمارِ موومان ها، بسیار شبیه سپتتِ بتهوون است. تنها تفاوتِ بارزِ این دو اثر در کلیدِ اصلی شمارِ سازها است؛ یعنی اُکتتِ شوبرت یک ویولن ( ویولنِ دوم ) بر سپتتِ بتهوون افزون دارد.
عکس اکتت (شوبرت)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اُکتِت (octet)
یک گروه هم نوازی شامل هشت ساز، یا قطعۀ موسیقی ای که برای چنین گروهی ساخته شده باشد. رایج ترین ترکیب سازهای این گروه، اُکْتِت زهی برای چهار ویولن، دو ویولا، و دو ویولن سل است، که اکتت زهی مندلسون در می بمل (۱۸۳۰) نمونه ای از آن است. استراوینسکی در ۱۹۲۳ اُکْتِتی برای یک گروه بادی نوشت. مخلوطی از سازهای زهی و بادی نیز امکان پذیر است، مثل اکتت شوبرت در فا (۱۸۲۴)، که برای دو ویولن، ویولا، ویولن سل، کنترباس، کلارینت، فاگوت، و هورن ساخته شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس