ایرکوتسک

لغت نامه دهخدا

ایرکوتسک. ( اِخ ) شهری در اتحاد جماهیر شوروی ، در سیبریه شرقی در ساحل انگارا نزدیک بایکال ، 314000 تن سکنه دارد. ناحیه ٔمعدنی ( زغال سنگ ، نمک ) و مرکز صنعتی فلزسازی ، صنایعمکانیکی با تجارت آرد و چوب. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

شهری در اتحاد جماهیر شوروی در سیبریه شرقی در ساحل آنکارا نزدیک بایکال ۵۳۲٠٠٠ سکنه . ناحیه ای معدنی ( نمک زغال سنگ ) و مرکز صنعتی ( فلز سازی صنایع مکانیکی تجارت آرد چوب ) .
شهری در اتحاد جماهیر شوروی در سیبریه شرقی در ساحل انگارا .

دانشنامه عمومی

ایرکوتْسْک ( به روسی: Ирку́тск، زبان بوریاتی: Эрхүү، تلفظ: اَرخی ) یکی از بزرگ ترین شهرهای سیبری و مرکز استان ایرکوتسک روسیه است.
این شهر که با راه آهن ۵٬۱۸۵ کیلومتر از مسکو فاصله دارد، به مرز مغولستان نزدیک و ۵ ساعت از وقت مسکو جلوتر است. این شهر بر اساس آمار سال ۲۰۱۵ میلادی ۶۲۰، ۱۰۰ نفر جمعیت[ ۱] دارد. شهر ایرکوتسک در کنار رود آنگارا و میان سد ایرکوتسک و دریاچه بایکال واقع شده است و به خاطر نمودهای زیاد تاریخی که در آن دیده می شود به آن لقب «پاریس سیبری» داده اند.
ایرکوتسک بزرگ ترین مرکز اقتصادی و فرهنگی سیبری خاوری است. بخش صنعتی این شهر بزرگ است و دربرگیرنده صنایع آلومینیوم ( بوکسیت کوه های اورال ) ، کارخانه های شیمیایی، ماشین آلات ( برای صنایع معدنی پیرامون، صنایع چوب و صنایع غذایی است.
بخش اصلی شهر توسط شاخه ای از رود ایدا از یک بخش مهم دیگر که مکان هایی چون صومعه، دژ، حومه و بندرگاه ایرکوتسک در آن قرار دارد جدا شده است.
ایرکوتسک آب وهوایی زیرشمالگانی دارد که از ویژگی های آن سرما و گرمای شدید است. دمای هوا در زمستان گاه به ۵۰ - درجه سانتی گراد می رسد در عوض در تابستان ممکن است به ۳۵ درجه سانتی گراد نیز برسد.
شهر ایرکوتسک در سال ۱۶۵۲ میلادی با نام ایرکوتسکویه زیموویه در ریزشگاه رودخانه ایرکوت به رود آنگارا بنیاد شد. سی سال پس از آن این شهر تبدیل به کانون بازرگانی روسیه با چین و مغولستان شد. ایرکوتسک از سده ۱۸ میلادی به عنوان مرکز اداری سرزمین های تصرف شده توسط روس ها در سیبری عمل کرده است. در پایانه های سده ۱۹، موجی از جویندگان طلا به سوی دوردست های سیبری روان شدند و محل آغاز سفرهای آن ها شهر ایرکوتسک بود.
عکس ایرکوتسکعکس ایرکوتسکعکس ایرکوتسکعکس ایرکوتسکعکس ایرکوتسکعکس ایرکوتسک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

هو
شهری در سیبری که زندانی مخوف در عهد ناصری داشت و زندانیان سیاسی را با هماهنگی سفارت تزارها به انجا میفرستادند. البته در قزوین نیز سیاهچالی بنام انبار بنابه گفته حاج سیاح در سفرنامه اش وجود داشت و میرزا رضا کرمانی که به کامران السلطنه پسر ناصرالدین شاه و شاهزاده و فرماندار تهران که یک شال ترمه فروخته بود و نامبرده از پرداخت وجه ان خودداری میکرد و به خاطر برخی قیل و قال های دیگر میرزا رضا کرمانی بیچاره را در غل و زنجیر هر از چند گاهی به انبار میفرستاد و این عامل به ظاهر اصلی بود تا میرزا رضا یک تصمیم ریشه ای بگیرد و با کار کارستان خود ناصر الدین شاه را به درک واصل نمود. ولی برخی تحریک سلطان عثمانی و فردی دیگر را عامل اصلی این کار بزرگ در کتب تاریخ خود ذکر کرده اند.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس