ایقاع اخذ به شفعه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «ایقاع اخذ به شفعه» اثر آیت الله سید مصطفی محقق داماد، به بررسی مفهومی شفعه از دیدگاه فقهی و حقوقی، احکام و شرایط و کیفیت اعمال آن از نظر قانون و شرع پرداخته است.
نگارنده با تسلطی که بر مبانی فقهی و قوانین حقوقی دارد سعی کرده این مسئله را به طور همه جانبه مورد مطالعه قرار دهد و لذا رساله جامعی در این موضوع به نگارش درآورده است البته این کتاب در سال 1364 به صورتی دیگر، همراه با اشکالات و نواقصی به چاپ رسید که مؤلف، آن نواقص و مشکلات را در این چاپ اصلاح کرده است.
این موضوع در پنج فصل و هر فصل دارای چند گفتار و هر گفتار شامل چند مبحث می باشد که با عناوین ماهیت اخذ به شفعه، شرایط اخذ به شفعه، آثار اخذ به شفعه، ویژگی های حق شفعه و کیفیت اعمال آن، حیله های فرار از شفعه ارائه شده است.
نگارنده، به شیوه تحلیلی ابتدا مطالب مندرج در قانون مدنی را ذکر می کند، پس از آن دیدگاه فقها را در هر مسئله می آورد و سپس نظر خود را با ادله بیان می کند.
اخذ به شفعه و ماهیت حقوقی آن، عنوان اولین فصل این نوشتار است که مباحث مقدماتی مانند واژه شناسی و پیشینه تاریخی این موضوع را در بر می گیرد. در این فصل شفعه در حقوق رم و فرانسه و مذاهب اسلامی مورد بحث قرار گرفته است.

[ویکی فقه] ایقاع اخذ به شفعه (کتاب). کتاب « ایقاع اخذ به شفعه» اثر آیة الله سید مصطفی محقق داماد ، به بررسی مفهومی شفعه از دیدگاه فقهی و حقوقی، احکام و شرایط و کیفیت اعمال آن از نظر قانون و شرع پرداخته است. نگارنده با تسلطی که بر مبانی فقهی و قوانین حقوقی دارد سعی کرده این مسئله را به طور همه جانبه مورد مطالعه قرار دهد و لذا رساله جامعی در این موضوع به نگارش درآورده است البته این کتاب در سال ۱۳۶۴ به صورتی دیگر، همراه با اشکالات و نواقصی به چاپ رسید که مؤلف، آن نواقص و مشکلات را در این چاپ اصلاح کرده است.
ایشان در سال ۱۳۲۴ ش در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. وی نوه دختری آیت الله العظمی حاج شیخ عبد الکریم حائری یزدی می باشد و پدرش آیت الله سید محمد محقق داماد از فقهای برجسته حوزه علمیه قم به شمار می رفت. او داماد آیت الله العظمی حاج شیخ میرزا هاشم آملی که از اساطین حوزه علیمیه قم بشمار می رفت بود..سید مصطفی پس از طی تحصیلات ابتدایی در اوایل جوانی وارد حوزه علمیه قم شد و مقدمات و منطق را فرا گرفت. آنگاه نزد استادانی چون حضرات آیات شهید دکتر بهشتی ، شهید مطهری و منتظری دوره سطح را به پایان برد. فلسفه اسلامی را نیز از محضر شهید مطهری فرا گرفت. سپس به حوزه درس خارج فقه و اصول آیات عظام: سید محمد رضا گلپایگانی ، میرزا هاشم آملی و شیخ مرتضی حائری یزدی راه یافت و سالیانی چند از محضر این بزرگان بهره مند گردید و به درجه اجتهاد نائل آمد .
ساختار کتاب
این موضوع در پنج فصل و هر فصل دارای چند گفتار و هر گفتار شامل چند مبحث می باشد که با عناوین ماهیت اخذ به شفعه ، شرایط اخذ به شفعه، آثار اخذ به شفعه، ویژگی های حق شفعه و کیفیت اعمال آن، حیله های فرار از شفعه ارائه شده است. نگارنده، به شیوه تحلیلی ابتدا مطالب مندرج در قانون مدنی را ذکر می کند، پس از آن دیدگاه فقها را در هر مسئله می آورد و سپس نظر خود را با ادله بیان می کند.
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس