ایل شناسی ایران زمین

پیشنهاد کاربران

این واژه را به اشتراک می گذارم که هر ایلی در معرفی ایل و زیر مجموعه هایش نگارنده را یاری دهد. از زمان باستانی تا زمان کنونی.
قبل از هر نکته که نوشته شود، نگارنده براین باور است، که همه ی ما بنی نوع آدم از زن و مردی به نام حوا بوجود آمده ایم. و در پهندشت کوه و دشت و . . . قبایل و طوایف و تیره ها را تشکیل داده ایم. عملکرد و رعایت اصول و هنجارها و ارزشهای الهی و انسانی ملاک فضیلت و برتری آنهاست.
...
[مشاهده متن کامل]

ایل شناسی در لغت به معنای شناخت ایل، و در اصطلاح مردم شناسی، به ساختاری سیاسی و اجتماعی اطلاق می شود، که سلسله مراتبی در آن وجود دارد، هر ایل یک رهبر و مدیر بزرگتر دارد، که معمولا" شیخوخیت و درایت و شجاعت، و قدرت و خوش سابقه بودن و ثروت و افزایش جمعیت خانواده و دودمانش ملاک قرار می گیرد، و حرف و سخن وی برای برنامه ریزی در هر امری در مبحث صلح و جنگ، در بین سایر اعضای ایل نافذ است. البته بیشتر اوقات با مشورت روءسای طوایف چنین اموری تثبیت می گردد. در دنیای جدید ساختار ایلی تغییرات بسیاری پیدا کرده است و شیرازه ی آنها به دلیل شرایط تحقق مدرنیته و پراکنده شدن آنها در اثر امور سیاسی و اجتماعی و مهاجرتها و یکجا نشینی، شاید ایلات به تاریخ پیوسته اند ، ولی رگه هایی از آنها در برخی از نقاط ایران مرسوم است. مجموع ایلات هم تبار و هم زبان در جغرافیای خاص به شکل قوم نمود پیدا کرده است مثل ایران بزرگ که از اقوام بلوچ و کرد و لر و لک و کرد و بختیاری و ترک و فارس و خوزی

بپرس