با من به خانه خدا بیایید

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] با من به خانه خدا بیایید، سفرنامه حج محمدرضا خلیلی عراقی در سال ۱۳۴۰ش./۱۳۸۱ق می باشد.
محمدرضا خلیلی عراقی (زاده ۱۲۹۴ش.) در خانواده ای روحانی در تهران زاده شد. او دانش آموخته دبیرستان نظام و دانشکده افسری تهران (۱۳۲۰ش.) است. خلیلی به سبب دلبستگی به نویسندگی، از ارتش استعفا کرد. او دوره روزنامه نگاری را در ۴۳ سالگی در دانشکده حقوق گذراند و سال بعد از مؤسسه مطالعات و تحقیقات علوم اجتماعی، مدرک فوق لیسانس علوم اجتماعی گرفت. وی بیش از ۱۴ عنوان کتاب دارد که بیشتر جنبه نظامی و میهن پرستانه دارند. وی برای نخستین تالیف خود، خاطرات آذربایجان و کردستان، از حکومت پهلوی، مدال درجه اول همایون گرفت.
معرفی اجمالی کتاب
این کتاب، حاصل سفر حج خلیلی به سال ۱۳۸۱ق./۱۳۴۰ش. از تهران است که در آن، آگاهی های فرهنگی (برای نمونه: )، اجتماعی (برای نمونه: )، بهداشتی (برای نمونه: )، اقتصادی (برای نمونه: )، سیاسی (برای نمونه: )، مذهبی (برای نمونه: )، تاریخی (برای نمونه: )، و جغرافیایی (برای نمونه: ) گزارش شده است. تایید و تقریظ آیت الله سید احمد زنجانی و آیت الله میرزا خلیل کمره ای که هم کاروان نویسنده در این سفر بوده و نیز علامه طباطبایی در آغاز کتاب آمده است. لزوم وحدت میان شیعه و سنی، از مسائل مورد توجه نویسنده در کتاب است. منوچهر سالور و غلامحسین صدیقی نیز از هم کاروانان او در این سفر بوده اند.
ویژگی های کتاب
ویژگی این سفرنامه، نگاه منتقدانه آن است. نویسنده بیشتر موضوعات را از زوایای گوناگون به نقد کشیده و گاه برای این کار از زبان طنز نیز سود جسته است. آگاهی های گسترده از وضعیت ثبت نام و اعزام حاجیان و نقدهای نویسنده بر کارگزاران و سازمان های دست اندرکار و بیان مشکلات و نارسایی هایی همچون فساد دستگاه های دولتی و غیر دولتی مربوط به حج در ایران آن زمان، از مطالب مهم سفرنامه است. (برای نمونه: ) بخشی مفصل نیز به جامعه روحانیت و شیعه و کارهای روحانیان به ویژه آیت الله بروجردی برای اعتلای جایگاه شیعه در جهان اسلام و تاریخ کشور عربستان و ماجرای بر کار آمدن وهابیان و نقد این فرقه (برای نمونه: ) اختصاص یافته است.
گزارش محتوا
...

[ویکی حج] با من به خانه خدا بیایید سفرنامه حج محمدرضا خلیلی عراقی در سال1340ش./1381ق. از تهران است، که در آن، آگاهی های فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی، سیاسی، مذهبی، تاریخی، و جغرافیایی از مکه و مدینه گزارش شده است. در این سفر آیت الله سیداحمد زنجانی و آیت الله میرزا خلیل کمره ای و علامه طباطبایی هم کاروان خلیلی بودند و بر کتاب او تقریظ نوشتند. از ویژگی های کتاب، نگاه منتقدانه نویسنده به موضوعات مختلف ازجمله نقد کارگزاران و سازمان های دست اندرکار و بیان مشکلات و نارسایی هایی مثل فساد دستگاه های دولتی و غیردولتی مربوط به حج است. بخشی از کتاب نیز به موضوع روحانیت شیعه و تاریخ عربستان و روی کار آمدن وهابیت و نقد این فرقه می پردازد.
محمد رضا خلیلی عراقی (زاده 1294ش.) در خانواده ای روحانی در تهران زاده شد. او دانش آموخته دبیرستان نظام و دانشکده افسری تهران (1320ش.) است. خلیلی به سبب دلبستگی به نویسندگی، از ارتش استعفا کرد. او دوره روزنامه نگاری را در 43 سالگی در دانشکده حقوق گذراند و سال بعد از مؤسسه مطالعات و تحقیقات علوم اجتماعی، مدرک فوق لیسانس علوم اجتماعی گرفت. وی بیش از 14 عنوان کتاب دارد که بیشتر جنبه نظامی و میهن پرستانه دارند. وی برای نخستین تالیف خود، خاطرات آذربایجان و کردستان، از حکومت پهلوی، مدال درجه اول همایون گرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس