باب النبی در مسجدالحرام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باب النبی در مسجدالحرام از درهای ضلع شرقی مسجدالحرام سومین ورودی از ورودی های قدیم مسجدالحرام است.
باب النبی سومین ورودی از ورودی های قدیم مسجدالحرام بوده که به علت ورود و خروج پیامبر (صلی الله علیه و اله) به مسجد از آن، هنگام سکونت در خانه خدیجه، در منابع نخست به این نام شهرت یافته است.
نام های دیگر
از این باب که آن را از مکان های استجابت دعا دانسته اند، در دوره های بعد با چندین نام یاد شده است؛ از جمله: باب الجنائز در منابع سده ۹ق. به سبب بیرون بردن جنازه ها از این در ؛ باب الافضلیه به علت هم جواری با مدرسه افضلیه ؛ و باب النساء در منابع سده ۱۳ق. به سبب اختصاص این در به ورود زنان. نیز از آن جا که در برابر این باب بازاری قرار داشت که در آن، زیورها و پارچه های ابریشمین به فروش می رسید، در سده ۱۰ق. از آن با نام باب القفص یاد شده؛ زیرا زنبیل های حاوی زیورهای فروشندگان کنار این در قرار داشته است. همچنین آن را باب الحریرین می گفتند؛ زیرا حریر فروشان کنار این در گرد می آمدند.
نخستین در مسجدالحرام
در گسترش مسجدالحرام در دوره مهدی عباسی (حک: ۱۵۸-۱۶۹ق.) نخستین بار دری با یک طاق (ورودی) به عرض هفت ذرع (حدود سه و نیم متر) و ارتفاع ۱۰ ذرع (حدود پنج متر) ساخته شد که با پنج پله به مسجدالحرام می رسید. از سده۵ق. برای این در دو ورودی گزارش شده؛ ولی به زمان ایجاد تغییرات در آن اشاره نشده است.
بازسازی در
...

پیشنهاد کاربران

بپرس