باربادوس

دانشنامه عمومی

باربادوس ( به انگلیسی: Barbados ) کشور جزیره ای است که میان دریای کارائیب و اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق ونزوئلا قرار گرفته است. پایتخت آن بریج تاون است. همه کشور باربادوس تنها از یک جزیره تشکیل شده و این جزیره جزو جزایر بادپناه به شمار می آید که در آنتیل کوچک قرار گرفته است. باربادوس شرقی ترین خشکی در منطقه آنتیل است. زبان رسمی باربادوس انگلیسی و واحد پول آن دلار باربادوس است. زبان گفتاری رایج اما بـِیجـِن است که یک زبان کریٶل ( آمیخته ) است که اساس آن انگلیسی است. زبان تخصصی این مردمان در سال های استعمار بیشتر انگلیسی بوده است.
باربادوس بیرون از نوار اصلی توفان های اقیانوس اطلس واقع شده است. جمعیت باربادوس در حدود ۲۸۰ هزار نفر است که حدود ۱۱۰ هزار نفر از آنان در شهر بریج تاون یا پیرامون آن زندگی می کنند. نام این کشور در زبان انگلیسی «باربـِیدُس» تلفظ می شود. ۹۳ درصد مردم باربادوس سیاه پوست هستند و ۹۵ درصد از جمعیت کشور پیرو دین مسیحی می باشند.
دریانوردان اسپانیایی در اواخر سده پانزدهم از این جزیره دیدن کرده و آن ها جزئی از ممالک خالصه پادشاه خود نامیدند. این جزیره برای نخستین بار در سال ۱۵۱۱ بر روی نقشه های اسپانیایی ترسیم شده است. این کشور در سال ۱۹۶۶ مستقل شد و هم اینک از جزایر توریستی کارائیب است.
نام اصلی این جزیره در زبان بومیان سرخ پوست آن، «ایچیروگانایْم» بود که «جزیره سرخ با دندانه های سفید به سمت بیرون» معنی می دهد. سرخ در این واژه به سنگ های سرخ رنگ اشاره دارد و منظور از دندانه های سفید، صخره های مرجانی پیرامون جزیره است. [ ۷] به این جزیره در قدیم «بیم شایر» هم گفته شده است.
نام باربادوس در زبان های پرتغالی و اسپانیایی به معنای «ریشو» است. آشکار نیست که آیا این نام گذاری به خاطر ریش دار بودن مردم سرخ پوست بومی ( کاریبها ) بوده یا به ریشه های آویزان درخت های انجیر جزیره اشاره دارد.
سرخ پوستان آمریکای مرکزی از حدود سده های چهارم تا هفتم میلادی برای اقامت به باربادوس آمدند. این گروه با نام سالادوی - بارانکویی معروف اند. در سده سیزدهم مردم سرخ پوست از قوم کالینگو ( کاریب های جزیره ای ) از آمریکا جنوبی به باربادوس آمدند.
باربادوس نخست در حدود اواخر ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی از سوی اسپانیایی ها بازدید شد و نخستین بار در سال ۱۵۱۱ بر روی یک نقشه اسپانیایی ظاهر گشت. اسپانیایی ها و پرتغالی ها از اواخر سده شانزدهم تا هفدهم مدتی مدعی تملک این جزیره شدند. در این دوره برخی از مردم سرخ پوست آراواک ساکن جزیره به جزایر همسایه گریختند. اسپانیایی ها و پرتغالی ها مردم بومی کاریب را از جزیره راندند و پس از آن این جزیره مدتی بدون سکنه باقی ماند.
عکس باربادوسعکس باربادوسعکس باربادوسعکس باربادوسعکس باربادوسعکس باربادوس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

باربادوس (Barbados)
موقعیت. کشور باربادوس جزیره ای است در دریای کارائیب و در حاشیۀ خارجی آنتیل های کوچک و شرق جزایر ویندوارد (بادگیر) جای دارد. مساحت این کشور ۴۳۰ کیلومتر مربع است و پایتخت آن بندر بریج تاوناست.سیمای طبیعی. این کشور جزیره ای است با منشأ مرجانی که نواحی شمالی و مرکزی آن ناهموار و تپّه ماهور است و بخش های غربی و جنوبی آن را جلگه ها و دریاکنار (پلاژ) های ماسه ای فرا گرفته اند. بلندترین نقطۀ آن آتشفشان هیلابیاست که با ۳۳۷ متر ارتفاع، در مرکز شمالی آن جا دارد. باربادوس سرزمینی نسبتاً سبز و خرم و حاصل خیز است و رودخانه های کوتاه و نسبتاً پرآبی چون رود کانستیتوشندر آن جریان دارند. اقلیم آن یکنواخت و گرمِ مرطوب و پرباران است و میانگین بارندگی آن ۱,۲۷۵ میلی متر است. پوشش گیاهی آن عمدتاً از درختان ماهون و نخل و برخی گیاهان گرمسیری تشکیل شده و حیات وحش آن بیشتر به پرندگان خاص آن نواحی منحصر است.
اقتصاد.۴.۴ درصد از نیروی کار باربادوس در بخش کشاورزی اشتغال دارند و کشت نیشکر و فرآورده های آن مانند ملاس، عرق نیشکر، مرکبات، میوه های گرمسیری و پنبه، مهم ترین فعالیت های اقتصادی آن محسوب می شود و استخراج و پالایش نفت و گاز، به مقدار محدود، ساخت ابزارهای الکتریکی سبک، منسوجات و پوشاک از فرآورده های صنعتی آن به شمار می آیند. گردشگری منبع اصلی درآمدهای آن را تشکیل می دهد و سالانه گردشگران بسیاری از سراسر جهان برای دیدن زیبایی های این سرزمین، به ویژه پلاژهای سفید و جذاب و استراحت و بهره گیری از خدمات و سرویس عالی به این کشور سفر می کنند.
حکومت و سیاست. در رأس دولت باربادوس، فرماندار کل قرار دارد که از سوی ملکۀ انگلستان منصوب می شود. نهاد قانونگذاری این کشور از دو مجلس سنا و نمایندگان تشکیل شده است. اعضای مجلس سنا را فرماندار کل و نخست وزیر منصوب می کنند و ۲۸ عضو مجلس نمایندگان را مردم هر پنج سال یک بار انتخاب می کنند و رهبر حزب حائز اکثریت نیز نخست وزیری را برعهده می گیرد.
مردم و تاریخ. جمعیت کشور باربادوس ۲۷۳هزار نفر است (۲۰۱۰)و در حدود ۹۲ درصد از جمعیت آن را سیاهان تشکیل داده اند. ساکنان اولیۀ باربادوس به احتمال زیاد، آراواک ها و کاریب ها بوده اند. اسپانیایی ها پس از ورود به باربادوس، بیشتر این بومیان را که حاضر به پذیرش مسیحیت نشدند، کشتند و بقیه را نیز از این سرزمین بیرون راندند. انگلیسی ها در ۱۶۲۵ به سرزمین خالی از سکنۀ باربادوس وارد شدند و با به کارگیری حدود ۸هزار بردۀ افریقایی به کشت نیشکر و تنباکو و پرورش دام پرداختند و باربادوس را رفته رفته به نیرومندترین و ثروتمندترین مستعمرۀ بریتانیا و مجتمع عظیم تولید شکر حوضۀ کارائیب مبدل کردند. بردگان سیاه که اکثریت ساکنان باربادوس را تشکیل می دادند، در ۱۸۳۴ (سال لغو برده داری) آزاد شدند. آنان ادارۀ سرزمین شان را در دست گرفتند و در ۱۹۶۱ به خودمختاری داخلی نایل آمدند و در ۳۰ نوامبر ۱۹۶۶ به استقلال دست یافتند و درپی آن به عضویت جامعۀ مشترک المنافع بریتانیا درآمدند و در همان سال نیز به عضویت سازمان ملل متحد نیز پذیرفته شدند.

پیشنهاد کاربران

بپرس