بازنه

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

بازنه. [ ن ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان قهره کهریزبخش سربند شهرستان اراک که در 20 هزارگزی شمال خاورآستانه و 12 هزارگزی راه عمومی در کوهستان قرار دارد. سرزمینی است سردسیر با 1597 تن جمعیت. آبش از قنات و رودخانه هفته ، محصولش غلات ، انگور، چغندرقند. شغل مردمش زراعت و گله داری ، صنایع دستی اهالی قالیبافی و راهش مالرو است. ( ازفرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ).

بازنه. [ زَ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) مخفف بادزنه. سوراخ کوچک تنور. ( یادداشت مؤلف ).

فرهنگ فارسی

سوراخ کوچک تنور

واژه نامه بختیاریکا

( بازِنه ) بازِنده؛ لال بهیگ؛ عروسک خیمه شب بازی

پیشنهاد کاربران

بازنه در زبان کوردی به معنی دایره می باشد.
در زبان کوردی بازنه به معنی دایره می باشد.
بازنه
در فرهنگ و زبان لری به رقاص بازنه می گوین
در کوردی به "النگو" میگیم "بازنه"
شهر بازنه در طول جغرافیایی 49 درجه و32 دقیقه شرقی و عرض جغرافیای 33 درجه 52 دقیقه شمالی و ارتفاع 1940 متری از سطح دریا قرار گرفته است. این شهر دارای اقلیم نسبتا سرد در زمستان و معتدل در تابستان می باشد. بازنه توسط راه ارتباطی اصلی اراک به طول 15 کیلومتر به شهرستان شازند متصل می گردد . زبان مردم بازنه فارسی می باشد و دین آنها اسلام و مذهب آنها شیعه می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

بازنه تا پایان سال ۱۳۸۸ از نظر وسعت وجمعیت بزرگترین روستای استان مرکزی بود . که در تاریخ ۱۵ /۰۲/۱۳۸۹ به عنوان مرکز بخش قره کهریز انتخاب شد و همچنین دو ماه بعد نیز این روستا به شهر تبدیل شد.
این شهر دارای نهادهای اجتماعی ، مذهبی و خدماتی نظیر 2 واحد مهد کودک ، 2واحد پیش دبستانی ، 2 واحد مدرسه ابتدایی شامل پسرانه و دخترانه ، 2واحد مدرسه راهنمایی شامل پسرانه و دخترانه ، 2 واحد دبیرستان شامل شبانه روزی پسرانه و دخترانه ، یک واحد پیش دانشگاهی پسرانه مجهز به اینترنت پرسرعت ، ۲ واحد خانه بهداشت ، مرکز بهداشت و درمان ، یک مطب دکتر متخصص، یک دفتر وکالت ، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان ، 3 واحد کانون فرهنگی مذهبی ، 7مسجد ، 1 حسینیه ، حوزه مقاومت شهید هاشمی نژاد، پایگاه مقاومت برادران انصار المهدی ( عج ) وپایگاه مقاومت خواهران زینب کبری ( س ) ، ایستگاه آتش نشانی، دفتر شورا ، شعبه بانک ملی مجهز به خود پرداز ، کتابخانه مجهز به اینترنت پرسرعت ( ADSL ) دفترمخابرات ، دفتر ICT ، یک واحدNGO ( سازمان های مردم نهاد ) به نام انجمن شیفتگان اندیشه ، دفتر بیمه تامین اجتماعی ، 1واحد رستوران و 2 کبابسرا، 3 واحد نانوایی لواش یک واحد نانوایی تافتون تنوری و یک واحد نانوایی سنگک و یک نانوایی بربری، تعاونی مالی و اعتباری زنان وشرکت تعاونی مردان ، باشگاه بدنسازی ویژه ی خانم ها و آقایان ، یک سالن سرپوشیده ی چند منظوره ی ورزشی و یک زمین خاکی فوتبال که در حال تبدیل به زمین چمن است می باشد .
البته ناگفته نماند در این شهر از لحاظ فروشگاهها و نمایشگاهها اکثرفروشگاههاوبرخی از نمایشگاههای موجود در مرکز استان نیز در این شهر موجود می باشد که از جمله مهمترین آنها می توان به انواع فروشگاههای مواد غذایی و پروتئینی ، لباس ، لوازم خانگی ، لوازم بهداشتی و ساختمانی و نمایشگاه اتومبیل و فرش اشاره نمود .
لازم به ذکر است که در ناحیه ی صنعتی شهید بابایی بازنه که دراراضی بازنه و در فاصله ی 2 کیلومتری از این شهر واقع شده است حدود 20 کارخانه وجود دارد . که تولیدات این کارخانجات شامل موادغذایی ( مثل :رب گوجه فرنگی ، محصولات لبنیاتی ، چیپس و. . . ) مواد و مصالح ساختمانی ، لوازم خانگی ، کود شیمیایی ، مواد نفتی ، شیمیایی و پلاستیکی و . . . می باشد. که اکثر این کارخانجات به تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات از جمله اینترنت مجهز می باشند.
بازنه تا پایان سال ۱۳۸۸ از نظر وسعت وجمعیت بزرگترین روستای استان مرکزی بود . که در تاریخ ۱۵ /۰۲/۱۳۸۹ به عنوان مرکز بخش قره کهریز انتخاب شد و همچنین دو ماه بعد نیز این روستا به شهر تبدیل شد.

جمعیت بازنه تا پایان سال 1388حدود ۵۰۰۰ نفر بوده که از 1270 خانوار تشکیل شده اند. که از این تعداد 4106 نفر برابر با 86 درصد جمعیت را جمعیت ده ساله و بیشتر تشکیل داده اند. که از این تعداد حدود 2112 نفر مرد و همچنین حدود 1994 نفر زن در رده ی سنی10 سال به بالا قرار دارند. تعداد افراد با سواد این شهر در سال1388 حدود ۴۸۰۰ نفر می باشد که از این تعداد حدود۳۵۰ نفر دانشجو، ۲۵۰ نفرفارغ التحصیل در مقاطع کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد وحتی دکتری می باشند. و بقیه ی افراد نیز اکثرا دیپلمه هستند. همچنین بیش از ۳۰۰نفر در ادارات دولتی مشغول به کارند .

بپرس