بازنگاری اساس الاقتباس

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «بازنگاری اساس الاقتباس»، اثری است در فن منطق و آیین اندیشیدن که مصطفی بروجردی با استناد به متن چاپ شده مدرس رضوی، به تصحیح آن همت نهاده است. وی علاوه بر این، نثر خواجه نصیر (صاحب کتاب اساس الاقتباس) را به نثر فارسی امروزی تغییر داده، همچنین مطالبی را که پشت سر هم و بدون فاصله بوده، در صورت لزوم با شماره گذاری یا با استفاده از حروف ابجد، از هم متمایز کرده است.
«اساس الاقتباس»، پس از منطق شفا بزرگ ترین و مهم ترین کتابی است که در علم منطق تألیف شده است. تاریخ تألیف این کتاب، چنان که در آخر اغلب نسخ خطی آن ذکر شده، سال 643 است و بنابراین تألیف این کتاب پس از تألیف «اخلاق ناصری» و پیش از تألیف «شرح اشارات» بوده است.
کتاب، شامل درآمد، دیباچه، بازنگاشت دیباچه، مقدمه، آغاز سخن، نه مقدمه، جداول، فهرست تفصیلی و نمایه می باشد.
«درآمد»، در باره کتاب «اساس الاقتباس» می باشد. در مقدمه، مؤلف هدف خود از تألیف کتاب را آورده است که: «هدف از نگارش این مجموعه، این است که مباحثی را که از دانشمندان علم منطق استفاده نموده یا بر اساس قواعد و اصول این دانش اجتهاد و استنباط کرده ام در اینجا مطرح نمایم».
در «آغاز سخن» در باره اقسام علم و ادراک، همچنین تعریف و موضوع و فایده علم منطق سخن گفته می شود.

[ویکی فقه] بازنگاری اساس الاقتباس (کتاب). بازنگری اساس الاقتباس خواجه نصیرالدین طوسی به کوشش مصطفی بروجردی به رشته تالیف درآمده است. این کتاب اثری است که در فن منطق و آیین اندیشیدن به رشته تحریر آمده است.
در کتاب حاضر مصطفی بروجردی با استناد به متن چاپ شده مدرس رضوی به تصحیح ان اهتمام کرده است. وی علاوه بر ان نثر خواجه نصیر را به نثر فارسی امروزی تغییر داده همچنین مطالبی را که پشت سرهم و بدون فاصله بوده در صورت لزوم با شماره گذاری یا با استفاده از حروف ابجد از هم متمایز کرده است.
ساختار کتاب
کتاب شامل درآمد، دیباچه، بازنگاشت دیباچه، مقدمه، آغاز سخن، نه مقدمه، جداول، فهرست تفصیلی و نمایه می باشد.
گزارش محتوا
درآمد درباره کتاب الاساس الاقتباس می باشد در مقدمه مولف هدف خود از تالیف کتاب را آورده است که «هدف از نگارش این مجموعه، این است که مباحثی را که از دانشمندان علم منطق استفاده نموده یا بر اساس قواعد و اصول این دانش اجتهاد و استنباط کرده ام در این جا مطرح نمایم.» . آغاز سخن درباره اینکه دو نوع علم در عالم وجود دارد بحث می کند. و ضروزت یادگیری علم منطق می باشد. پیش از تالیف شرح اشارات بوده است. این کتاب به زبان فارسی تالیف گردیده و آن را رکن الدین به عربی ترجمه کرده است. وجه تسمیه این کتاب به اساس الاقتباس به درستی معلوم نیست و شاید از آن روی که این کتاب در فن منطق است و منطق هم اساس اقتباس علوم می باشد خواجه این نام را برای کتاب مناسب دیده و تالیف خود را بدین نام نامیده است.
مقالات کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس