باسلوق

پیشنهاد کاربران

سجوق گونه ای شیرینی است که سوغات مراغه، ملایر، ساوه و اراک می باشد. برای تهیه این شیرینی از دوشاب ( شیره انگور ) ، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می شود.
باسلوق را در مراغه معمولاً اواسط آذرماه تهیه می کنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرایند آماده کردن باسلوق که حدود سه ماه به طول می انجامد اجمالاً بدین شرح است:
...
[مشاهده متن کامل]

مغز بادام یا هسته زردآلو را در آب جوش خیس می کنند که پوستش کنده می شود، سپس در نخ های مخصوصی می چینند و آویزان می کنند تا خشک شوند.
دوشاب را تا جایی که یک سوم از آن تبخیر شود می جوشانند و با نشاسته مخلوطش می کنند سپس نخ های مذکور را داخل این مخلوط می کنند و دوباره آویزان می کنند پس از حدود نیم ساعت نخ ها را پایین آورده دوباره به آن مخلوط آغشته می کنند مجدداً نخ ها را آویزان می کنند تا حدود یک ماه بماند ( این مرحله را تا سه بار نیز می توان انجام داد و ضخامت آن بیشتر می شود ) پس از یک ماه باسلوق ها را پایین آورده در جعبه های چوبی می چینند و جعبه ها را در محل نرم و مرطوبی قرار می دهند تا شکرک بیاورد و آماده استفاده شود.
گاهی باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو می گذارند و در ظروف سفالی می چینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق می نامند.

باسلوق
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/باسلوق
*fudge

بپرس