بایدو

لغت نامه دهخدا

بایدو. ( اِخ ) باستی. از سران سپاه در زمان ایلکانیان. او در حوالی سال 886 هَ. ق. به محافظت دربند فرستاده شده بود. و رجوع به ذیل جامعالتواریخ چ بیانی ص 236 شود.

فرهنگ فارسی

بایدو خان از ایلخانان مغولی ایران که فقط چند ماه از سال ۶۹۳ ه. ق ./۱۲۹۵ م . سلطنت کرد ولی غازان خان پسر ارغون خان که حکومت خراسان را داشت مدعی او شد و بسبب بهانه ای به آذر بایجان لشکر کشید. باید و گریخت ولی گرفتار و کشته شد .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بایدو، نواده هولاکو و ششمین ایلخان مغول در ایران بود.
بایْدو («بَیدو»، روی سکه ها: «بَدو») پسر طَرَغای و نوه هلاکو، که از جمادی الاولی تا ذیقعده ۶۹۴ به عنوان ایلخان بر ایران حکومت کرد. او که پس از سرنگون کردن عموزاده خود گیخاتو به ایلخانی رسیده بود، پس از حدود ۸ ماه ، به دست پسر عموی دیگر خود غازان ، دستگیر و کشته شد. پدرش طَرَقای نام داشت و در مسیر مهاجرت خاندان هولاکو به ایران بر اثر صاعقه کشته شد و بایدو به سرپرستی بزرگان خاندان رشد یافت . وی در قوریلتای (بزرگ ترین مجمع سران مغول ) انتخاب سلطان احمد تگودار، حاضر بود و زَرِ قابل توجهی از او هدیه گرفت . با اینهمه ، به مخالفت با سیاست های اسلام گرایانه احمد تگودار برخاست و به ارغون رهبر مخالفان پیوست و همانند یکی از سرداران او زمانی را در بغداد گذراند. او بعدها نیز با انتخاب ارغون به جانشینی احمد تگودار مخالفت کرد، اما ارغون چون بر تخت نشست ، بایدو را با چند شاهزاده و امیر دیگر مغول ، به امارت راهی دیار بکر و بغداد کرد.
دوره دوم زندگی
حوادث دوره دوم زندگی بایدو با مرگ ارغون آغاز می شود که نام او در کنار غازان و گیخاتو به عنوان نامزد جانشینی ارغون قرار گرفت. اما او که ظاهراً موقعیت را مناسب نمی دید، با دوراندیشی این مقام را نپذیرفت و پشتیبانان گیخاتو پیروز شدند. در ۶۹۰، در اثنای انتخاباتی که به گزینش گیخاتو انجامید، برخی از امیران مغول به بایدو نزدیک شدند، ولی گیخاتو به سرعت بر اوضاع مسلط شد و این جریان را عقیم گذاشت. بایدو در آن ایام ۳۵ ساله بود. او ده سال پیش از آن، در ۶۸۰، در جنگ شام شرکت کرده بود. بعد از آن جنگ، در دربار تحت نظر قرار گرفت، ایلخان وقت در حال مستی بر او توهین روا داشت. پس از ۶۸۴، والی بغداد و دیار بکر شد و به عنوان فردی معتمد، مأمور سرکوب آشوب بین النهرین شد. وی فرصت یافت تا نیروهای مختلف را گردآورد و بر گیخاتو خروج کند.بی کفایتی گیخاتو و شکست طرح ترویج چاو - پول کاغذی رایج در چین - امیران مغول را از او دلسرد ساخت و همه متوجه بایدو شدند که هم شرایط فرمانروایی و هم انگیزه طغیان برضد گیخاتو را داشت و شاهزاده ای باوقار و متین بود. امرای مغول به بایدو فهماندند که در صورت قیام او برضد گیخاتو از وی حمایت خواهند کرد. بایدو هم دست به کار شد و نخست امیر بغداد محمد سکورجی (شکورچی ) را که پیش از آن از دست بایدو به گیخاتو شکایت برده بود، کشت و سپس با سپاه به سوی گیخاتو حرکت کرد. گیخاتو به مقابله آمد. دو سپاه نزدیک همدان روبه رو شدند و اگرچه در آغاز لشکر گیخاتو راه پیروزی پیمود، اما با فرار بسیاری از امیران او و پیوستن برخی از آنان به بایدو که از پیش همداستان شده بودند، گیخاتو تنها ماند و به زحمت با ۲۰ سوار خود را به مغان رسانید، اما سرانجام طرفداران بایدو او را دستگیر کردند و کشتند.
پادشاه خاتون
بایدو پس از قتل گیخاتو به سرکوب طرفداران و دست نشاندگان او پرداخت ؛ از جمله در طلب پادشاه خاتون ، همسر گیخاتو برآمد که برادر خود سلطان سیور غتمش را کشته ، و بر جای او به امارت کرمان نشسته بود. با پیروزی بایدو که داماد سیورغتمش بود، طرفدارانش پادشاه خاتون را گرفته ، نزد بایدو فرستادند، اما پیش از وصول به اردوی بایدو، در میانه راه شیراز و اصفهان به قصاص خون برادر به قتل رسید هر چند دیری نپایید که با پیروزی غازان بر بایدو، کرمان دوباره به دست طرفداران پادشاه خاتون افتاد و کارگزاران بایدو به دستور غازان دستگیر شدند.
بایدو و غازان
...

دانشنامه عمومی

بایدو ( به چینی: 百度؛ به انگلیسی: Baidu ) یک وبگاه جستجوگر چینی است که دارای ۵۷ خدمت گوناگون، از جستجو گرفته تا شبکه های اجتماعی می باشد. این وبگاه قابلیت جستجو در اینترنت، شامل عکس و فایل های صوتی مانند MP3 و… را فراهم می کند. از دیگر قابلیت های این وبگاه نوشتن عبارت مورد نظر به خط پین یین و برگرداندن آن به طور خودکار به چینی نوشتاری و جستجو بر اساس آن می باشد. این موتور جستجوگر در سپتامبر ۲۰۱۱ ششمین وبگاه پربازدید دنیا و پربازدیدترین وبگاه چین بوده است. [ ۵] بایدو ۷۴۰ میلیون صفحه، ۸۰ میلیون عکس و ۱۰ میلیون فایل چند رسانه ای را به صورت ایندکس دارد.
ارتش سایبری جمهوری اسلامی ایران در صبح روز سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۸۸ سایت بایدو، بزرگترین موتور جستجوگر چینی را هک کردند. طبق پیغامی که آنان پس از هک وبگاه بایدو گذاشتند، عنوان شده بود: ارتش سایبری ایران در اعتراض به دخالت های سایت ها بیگانه و صهیونیستی در امور داخلی کشورمان و پخش اخبار دروغ و تفرقه برانگیز راه اندازی شده است[ ۶] بعد از آن گروهی از هکرهای چینی به نام «اتحادیه هانکر»[ ۷] وبگاه های رسمی حکومت ایران از جمله وبگاه رسمی ریاست جمهوری و رهبری را هک کردند. [ ۸] [ ۹]
عکس بایدو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس