بتول

/batul/

مترادف بتول: باکره، بکر، عذرا، ناسفته ، پارسا، پاکدامن ، از دنیا بریده

متضاد بتول: بیوه، ناپارسا

معنی انگلیسی:
feminine proper

فرهنگ اسم ها

اسم: بتول (دختر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: batul) (فارسی: بتول) (انگلیسی: batul)
معنی: پارسا، پاکدامن، لقب حضرت فاطمه ( س ) و حضرت مریم ( س )، کسی که از دنیا منقطع شده است و به خدا پیوسته است، زن بریده از دنیا برای خدا، ( اَعلام ) لقب حضرت فاطمه ( ع )، لقب فاطمه ( س ) و مریم ( ع )
برچسب ها: اسم، اسم با ب، اسم دختر، اسم عربی، اسم مذهبی و قرآنی

لغت نامه دهخدا

بتول. [ ب ُ ] ( اِ ) پر آمدن دل باشد از چیزی. ( از فرهنگ اسدی ) :
اگر بتول گرفت از تو این دلم نه عجب
بتول گیرد دل از حدیث ناپدرام.
؟

بتول. [ ب َ ] ( ع ص ) قطوع. قطعکننده. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ). || منقطعه از زواج. ( از اقرب الموارد ). || پاک دامن. پارسا. ( فرهنگ فارسی معین ). || زن دوشیزه که از مردان رغبت و حاجت خود بریده باشد. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). زن دوشیزه و جداشده از مردان و بریده از دنیا. ( آنندراج ). دوشیزه از مردان بریده. ( یادداشت مؤلف ). زن باکره بریده شده از دنیا و بریده شده از شوهر. دختری که شوی نکند. زنی که از دنیا بریده باشد بجهت خدای تعالی. ( از ناظم الاطباء ). بتیل. بتیلة. عذراء. از دنیا گسسته و بخدا پیوسته. دختری باشد که از دنیا بریده و بخدا پیوسته وپیوند با جهان دیگر استوار کرده باشد و این صفت ویژه حضرت سیدة نساءالعالمین فاطمةالزهراء سلام اﷲ علیها دخت خاتم النبیین ( ص ) است. ( یادداشت مؤلف ). || لقب فاطمة بنت نبی علیهما الصلوة والسلام بدان جهت که در فضل و دین و حسب از زنان زمانه خود و زنان امت متفرد بود و همتا نداشت. ( ناظم الاطباء ). چون حضرت فاطمه قاطع علائق دنیا بود لهذا بتول گفتند. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). چون از مردان بریده و به طاعت خدای عزوجل مختص شده بود بدین نام شهرت یافت. ( از مهذب الاسماء ). || لقب مریم عذراء مادر مسیح علیهاالسلام. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). و بتیل وبتیلة نیز بدین معنی آمده است. لقب سیده مریم عذرا.( از اقرب الموارد ). لقب حضرت مریم علیها السلام که ممتاز بود از زنان بحسب دین و بریده بود از دنیا به خدا. ( از آنندراج ). || نهالی که از بن درختی برآمده و از آن درخت مستغنی شده باشد. ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). خرمابن جدا کرده و نشانده از بیخ نخلی دیگر. نهال خرما. ( یادداشت مؤلف ). درخت خرد خرما که از درخت بزرگ که ام اوست جدا باشد.
- بتول نورانی ، دختر نورانی ؛ اصطلاحی در تثلیث کیش مانوی. در بعضی از قطعات [ مانوی ] که به لهجه شمالی و سغدی است می بینیم که در زمانهای بعدی دوره سوم آفرینش مانند دو دوره مقدم بر آن انبساط یافته و موجد تثلیثی شده است از این قرار: عیسی ، بتول نورانی و منوهمیذ بزرگ. ( از ترجمه ایران در زمان ساسانیان ص 211 ).

بتول. [ ب ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) یکی از داروهای جدید که عبارت است از سالیسیلات نفتول. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱ - کسی که از دنیا منقطع شده و بخدا پیوسته است . ۲ - کسی که از ازدواج خود داری کند. ۳ - پارسا پاک دامن . ۴ - لقب فاطمه ( ع ) دختر محمد رسول الله( ص )
یکی از دارو های جدید که عبارت باشد از سالیسیلات نفتول

فرهنگ معین

(بَ ) [ ع . ] (ص . ) ۱ - کسی که از دنیا بریده و به خدا پیوسته و نیز از ازدواج خودداری کند. ۲ - پارسا، پاکدامن ، لقب حضرت فاطمه (ص ) و حضرت مریم .

فرهنگ عمید

۱. زنی که از دنیا بریده و به خدا پیوسته.
۲. زنی که از ازدواج خودداری می کند.
۳. پارسا، پاکدامن.
۴. (اسم ) لقب فاطمه بنت محمدبن عبدالله.
۵. (اسم ) لقب مریم مادر عیسی.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بتول، از القاب حضرت زهرا(س)، به معنای کسی که به سبب نداشتن عادت ماهیانه، از زنان دیگر ممتاز است. حضرت علی(ع) به سسب ازدواج با حضرت فاطمه(س) ملقب به زوج البتول شده است. البته در وجه تسمیه حضرت فاطمه به بتول اقوال دیگری نیز گفته شده است.
بتول از بتل بتلاً به معنای جدا شده و بریده. تبتیل مصدر باب تفعیل به معنای بریدگی از جمع و تنها زیستن و ترک ازدواج است.بتول بر وزن رسول و بتیل بر وزن امیر یعنی زنی که علاقه و حاجت خود را از مردان بریده و تمایل به زناشویی ندارد. مریم مادر حضرت عیسی را بتول نامیده اند چون از مردان منقطع بود. گزید یا اینکه چون خون حیض نمی دید.. تبتل آن است که انسان با تمام قلبش متوجه خدا گردد، و از ما سوی او منقطع شود.
وجه تسمیه
حضرت فاطمه(س) دختر پیامبر نیز بتول لقب داشت، در وجه تسمیه او به بتول، اقوال مختلفی گفته شده است: مانند:• او از زنان عصر خود از نظر اعمال، رفتار و معرفت جدا و برتر بود و به حالت انقطاع الی اللَّه رسیده بود. • بر اساس روایات بسیاری، فاطمه را، از این رو بتول خوانده اند که عادت ماهیانه نمی دیده است.
زوج البتول
بتول از القاب حضرت زهرا(س) دختر پیامبر اکرم(ص) است ، از این رو حضرت علی(ع) ملقب به زوج البتول شده است. آن حضرت در خطبه ای که در بازگشت از جنگ نهروان خواند، خود را با این لقب توصیف کرد.

[ویکی شیعه] بَتول، از القاب حضرت زهرا(س)، به معنای کسی که به سبب نداشتن عادت ماهیانه، از زنان دیگر ممتاز است. حضرت علی(ع) به سبب ازدواج با حضرت فاطمه(س) ملقب به زوج البتول شده است. البته در وجه تسمیه حضرت فاطمه به بتول اقوال دیگری نیز گفته شده است. این لقب برای حضرت مریم نیز به کار رفته است.
بتول از بتل بتلاً به معنای جدا شد و برید. تبتیل مصدر باب تفعیل به معنای بریدگی از جمع و تنها زیستن و ترک ازدواج است.
بتول بر وزن رسول و بتیل بر وزن امیر یعنی زنی که علاقه و حاجت خود را از مردان بریده و تمایل به زناشویی ندارد. مریم مادر حضرت عیسی را بتول نامیده اند چون از مردان دوری می گزید، یا اینکه خون حیض نمی دید. تبتل آن است که انسان با تمام قلبش متوجه خدا گردد، و از ما سوی او منقطع شود.

جدول کلمات

پاکدامن

پیشنهاد کاربران

زنی که عادت ماهیانه نبیند همچون بانوی دوعالم فاطمه زهرا ( س ) و بانو مریم مقدس ( س )
من عاشق اسم بتول هستم به خصوص که لقب حضرت فاطمه ( س ) است 💖
پاکدامن
بتول : پاک، پارسا
بتول : کسی که از دنیا منقطع شده است و به خدا پیوسته است؛ زن بریده از دنیا برای خدا؛ لقب حضرت فاطمه ( ع ) .
بتول از ماده بتل ( بر وزن حتم ) در اصل به معنی انقطاع است ، و لذا به مریم بتول گفته شده ، چرا که هیچ همسری برای خود انتخاب نکرده بود ، و اگر به بانوی اسلام فاطمه زهرا ( سلام الله علیها ) نیز بتول گفته
...
[مشاهده متن کامل]
می شود به خاطر این است که او از زنان عصر خود از نظر اعمال و رفتار و معرفت جدا و برتر ، و به حالت انقطاع الی الله رسیده بود . ( تفسیر نمونه ج : 25 ص : 179 )

من واقعاً از خانوادم خیلی ممنونم ک اسمم رو بتول گذاشتند بخصوص ک اسم بتول لقب فاطمه الزهرا ( س ) و من علاقه شدیدی ب حضرت فاطمه دارم توصیه میکنم اسم فرزنداتنو بتول بزارید

بتول : بتول به معنی 1 - ( عربی ) کسی که از دنیا منقطع شده است و به خدا پیوسته است 2 - زن بریده از دنیا برای خدا 3 - ( اَعلام ) لقب حضرت فاطمه ( ع ) .
زن پاکدامن
لقب حضرت فاطمه ( س )
زنی که عادت ماهیانه نمیشود
دوری از مردان
تنها زیستن
دوری از ازدواج و تشکیل خانواده
به خدا پیوستن
دل کندن از این دنیا و دل بستن به دنیایی آخرت
همان پاکدامن. . درسته واقعا:::
اشاره به آیه اول سوره مسد داره . تبت یدا . . . با توجه به حروف و اعداد و نقطه هاو کد هایی که در کلمه نهفته هست . البته این یک اشاره از این لقب حضرت زهرا بود . اشاره به پنج تن ال عبا دارد که خود حضرت ربط
...
[مشاهده متن کامل]
بین دو نور اول و دو نور دوم هستن و اینکه اثنی عشر او حی و حاضر است و او جده ۱۲ امام معصوم هست و و و

بتول یعنی خستگی بعد از لطافت بریده شما
زن باکره ٔ بریده ٔ شده از دنیا و بریده شده از شوهر. دختری که شوی نکند. زنی که از دنیا بریده باشد بجهت خدای تعالی . ۞
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)

بپرس