بدره ای فریدون

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «دکتر فریدون بدره ای»، در سال 1315ش، در یک خانواده متوسط، در کرمانشاه به دنیا آمد.
پدر او با وجود آنکه بی سواد بود، ولی سلیم النفس، بی آزار و شخصیتی باایمان و امین بود؛ ضرورت زمان را درک می کرد و به همین دلیل، اسباب و امکانات تحصیل را برای فرزندش مهیا نمود و او را برای اختیار شغل خودش مجبور نکرد.
فریدون، تحصیلات دبستانی و دبیرستانی خود را در کرمانشاه گذراند. تحصیلات دبیرستانی وی در رشته ادبی بود. پس از آن وارد دانشگاه شد و در دانشکده ادبیات به تحصیل پرداخت.
پس از اخذ درجه کارشناسی، برای ادامه تحصیل در آن دانشکده، در دوره دکتری ثبت نام کرد. وی چند ماهی در کلاس های دوره دکتری شرکت داشت و چند شهادت نامه انتخاب نمود و با مایه ای که از انگلیسی داشت، تحقیقات خارجیان را در باره ادبیات و شعر و نقد می خواند.
وی پس از چند ماه، کلاس های دکتری را رها کرد و به دبیری در دبیرستان ها پرداخت. در سال 1340ش، برای ادامه تحصیل به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران مراجعت کرد و دوره فوق لیسانس را یک ساله گذراند و پایان نامه خود را در باره «قبة الرض» که یک موضوع نجومی و جغرافیای ریاضی بود، تدوین نمود. پس از اخذ فوق لیسانس زبان شناسی، هم زمان دروس دکترا را شروع کرد و تحصیلات خود را در رشته زبان شناسی در دانشگاه تهران تا مقطع دکترا ادامه داد.
او نویسندگی را از دوران دبیرستان آغاز نمود و در دوران دانشجویی، اولین اثرش که مجموعه ای از داستان های کوتاه بود، منتشر شد.

دانشنامه آزاد فارسی

بَدرِه ای، فِرِیدون (کرمانشاه ۱۳۱۵ ش)
بَدرِه ای، فِرِیدون
زبان شناس و مترجم ایرانی. دورۀ لیسانس ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران، دوره زبان شناسی و کتابداری را در همان دانشگاه گذراند و تحصیلات خود را تا دریافت دانشنامۀ دکتری زبان شناسی از دانشگاه تهران پی گرفت. چندی در دانشگاه تهران تدریس کرد. در بنیاد فرهنگ ایران و فرهنگستان زبان و ادب فارسی با سمت پژوهشگر خدمت کرد. بدره ای مدتی مدیرکل کتابخانۀ ملی و چندی نیز رایزن فرهنگی ایران در پاکستان بود و سپس به امریکا مهاجرت کرد. از او بیش از ۵۰ کتاب اعم از ترجمه و تألیف، در دست است. از آثارش: ترجمۀ فرقۀ اسماعیلیه، نوشتۀ مارشال ک. س هاجن؛ ترجمۀ ساخت معنایی واژه های اخلاقی ـ دینی در قرآن، نوشتۀ توشیهیکو ایزوتسو؛ ترجمۀ مجلد اصلاح دینی از مجموعۀ تاریخ تمدن، نوشتۀ ویل دورانت، ترجمۀ تاریخ و عقاید اسماعیلیه، نوشتۀ فرهاد دفتری؛ لعل بدخشان: ناصرخسرو؛ درباره هزارویک شب.

پیشنهاد کاربران

بپرس