برداسکن

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شهر برداسکن در ارتفاع ۹۸۵ متری، و در ۲۶۴ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است و جمعیت این شهرستان ۱۳۸، ۱۴ تن می باشد.
از تاریخ شهر برداسکن در پیش از اسلام و حتی اوایل اسلام، اطلاعی در دست نیست. ظاهراً نخستین بار اعتمادالسلطنه در ذکر راه های نیشابور به سایر اماکن از منزل چهارم از جاده سوم (طبس) به نام برداسکن سخن می گوید که چهار هزار تن جمعیت داشته است و پس از عبور چهار فرسنگ از آن، جاده دو شعبه می شد؛ یکی سوی چپ به سلطان آباد ترشیز می رفت و دیگری به سمت راست که به طبس منتهی می شد. ناصرالدین شاه نیز در سفر دوم خود به خراسان از قلعه دُرونه (۵۲ کیلومتری غرب برداسکن) که بسیار محکم است و بر سر راه شاهرود به بسطام قرار دارد نام می برد. مک گرگر در سفرنامه خود از روستای بزرگ برناباد (یا: برنبد) (۲۳ کیلومتری غرب برداسکن) نام می برد. در ۱۳۱۶ ش طبق قانون تقسیمات کشوری، بخش برداسکن در شهرستان کاشمر(استان نهم) تشکیل شد. در ۱۳۵۵ ش، برداسکن به شهر تبدیل شد و در فهرست سازمان تقسیمات کشوری ۱۳۷۴ش شهرستان برداسکن جزو شهرستان های استان نهم در آمد.
موقعیت جغرافیایی برداسکن
در مغرب قسمت مرکزی خراسان واقع، و محدود است از شمال به شهرستان سبزوار، از شمال شرقی و مشرق به شهرستان کاشمر، از جنوب به شهرستان های فردوس و طبس و از مغرب به شهرستان شاهرود (استان سمنان). مشتمل بر دو بخش مرکزی و اَنابُد (انابت)، و چهار دهستان و یک شهر است. بخش مرکزی شامل دهستانهای کِنار شهر و کوهپایه و بخش انابد مشتمل بر دهستان های صحرا و دُرونه است. شهر سبزوار در ۱۵۲ کیلومتری شمال، کاشمر در ۴۷ کیلومتری مغرب، فردوس در ۳۱۷ کیلومتری جنوب، طبس در ۴۹۹ کیلومتری جنوب و شاهرود در ۴۰۶ کیلومتری مغرب آن قرار گرفته است. در قدیم، بر سر یکی از راه های اصلی تجاری خراسان به دیگر نقاط ایران از طریق کویر قرار داشت.
وضعیت آب و هوایی
گرم ترین دمای آن گاهی به ۴۵ درجه و سردترین آن به ۵ درجه سانتیگراد می رسد. بادهای شمالی و شرقی آن معتدل ولی بادهای غربی و جنوب غربیش همراه با گرد و غبار و به علت نزدیکی به کویر، گرم و سوزان است.
کوه های پیرامون شهر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس