برنامه عمران ملل متحد

دانشنامه عمومی

برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد یا برنامه عمران ملل متحد ( UNDP ) ، یا به عبارت دیگر، شبکه های جهانی توسعهٔ ملل متحد، بزرگترین مرجع کمک کننده برای توسعهٔ این کشورها در سطح جهان است. UNDP، هیئت اجرایی در داخل انجمن های اقتصادی و اجتماعی این ملل است. مدیر اجرایی برنامه این سازمان UNDP سومین عضو ارشد سازمان ملل متحد پس از معاون سازمان ملل متحد و جانشین وی است.
اداره مرکزی UNDP در شهر نیویورک، به طور کامل با مشارکت اختیاری کشورهای عضو این سازمان، بنیان نهاده شد. این سازمان در ۱۶۶ کشور، دفتر دارد که با دولتهای محلی همکاری دارند تا چالش های مربوط به توسعه کشور، ظرفیت ساخت و ساز و ظرفیت توسعهٔ محلی را حل کنند. علاوه بر این، UNDP به صورت بین المللی با دیگر کشورها نیز ارتباط دارد تا به آن ها کمک کند تا به ( MDGS ) ، برنامهٔ اهداف توسعهٔ هزاره، دسترسی پیدا کند.
UNDP، در این میان، مشاوره های کارشناسی، آموزشی و کمک هایی را برای پیشرفت و توسعه کشورها به ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته ارائه می دهد. برای انجام برنامهٔ MPGS، تشویق این کشورها برای توسعهٔ جهانی، UNDP بیشتر روی کاهش فقر، ایجاد دولتهای دموکراتیک، آموزش راه های پیشگیری از بیماری هایی نظیر ایدز، حفظ محیط زیست و انرژی و مقابله با بحران ها و بازسازی و اصلاح، تمرکز دارد. UNDP، همچنین کشورها را در مورد حمایت از حقوق بشر و پررنگ تر شدن حضور زنان در تمامی برنامه ها تشویق می کند.
به علاوه، UNDP همه ساله گزارش هایی در مورد توسعه انسانی منتشر می سازد تا برنامه های مربوط به پیشرفت و توسعهٔ کشور را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد. علاوه بر اینها، گزارش هایی نیز در سطح محلی، منطقه ای و ملی در این راستا به چاپ می رسد.
UNDP در سال ۱۹۶۵ به وجود آمد تا برنامه های گستردهٔ مربوطه به کمک های تکنیکی و کمک های مالی ( صندوق ) مخصوص ملل متحد را با هم تلفیق کند. در سال ۱۹۷۱، این دو سازمان به طور کامل با هم تلفیق شدند و UNDP را شکل دادند.
برنامه های وابسته: برنامه های وابسته این سازمان که عموماً تحت عنوان صندوق های ویژه فعالیت می کنند عبارتند از:
- صندوق توسعه ملل متحد؛ صندوق ویژه ملل متحد برای کشورهای در حال توسعه فاقد ساحل؛ صندوق جمعیت ملل متحد؛ صندوق توسعه ملل متحد برای زنان؛ صندوق امانی برای کشورهای مستعمره و مردم مستعمرات؛ صندوق ملل متحد برای کاوش منابع طبیعی؛ صندوق ملل متحد برای کمک به جبهه آزادی بخش؛ گروه کاری بین الدولی ویژه برای همکاری های فنی میان کشورهای در حال توسعه؛ واحد داوطلبانه ملل متحد.
عکس برنامه عمران ملل متحد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس