برهنگی

/berahnegi/

مترادف برهنگی: عریانی، عوری، لختی

متضاد برهنگی: پوشیدگی، مستوری

معنی انگلیسی:
nakedness, nudity

لغت نامه دهخدا

برهنگی. [ ب ِ رَ / ب َ رَ ن َ/ ن ِ / ب ِ هََ ن َ / ن ِ ] ( حامص ) برهنه بودن. رود و روت و لخت بودن. عریانی. ( آنندراج ). بی پوشاکی. ( ناظم الاطباء ). بی جامگی. تجرد. تعری. جردة. حسور. روتی. سبلة. شرج. عراء. عری. عوری. لختی. لوتی :
زآنکه برهنگی بود زیور صبح تیغفش
صبح برهنه می کند بر تن چرخ زیوری.
خاقانی.
چون تن پوشیده گشت اندوه برهنگی مبر. ( مرزبان نامه ). موسی علیه السلام درویشی را دید از برهنگی به ریگ اندرشده. ( گلستان سعدی ).
- برهنگی تیغ ؛ بی غلاف بودن آن. عریان بودن آن. بیرون بودن آن از غلاف :
تیغ در برهنگی فاش کند جوهر خویش
مصلحتهاست درین شیوه عریانی ما.
طالب آملی ( از آنندراج ).
|| ( اصطلاح زمین شناسی ) سایش زمین بواسطه عوامل مختلف طبیعی : آفتاب ، باد،باران ، یخبندان ، آبهای جاری ، یخهای متحرک و دریا. ( دایرة المعارف فارسی ).

فرهنگ فارسی

لختی عریانی .

فرهنگ معین

( ~. ) [ په . ] (حامص . ) لختی ، عریانی .

فرهنگ عمید

لختی، لخت بودن، بی پوشاک بودن.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] برهنگی حالت بدون پوشش بودن بدن را می گویند.
برهنگی، لخت و بدون پوشش بودن بدن است .

کاربرد کلمه برهنگی در فقه
احکام آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، نکاح و حدود آمده است.

← برهنگی و طهارت
۱. ↑ قواعد الاحکام ج۱، ص ۲۱۱.
...

دانشنامه عمومی

برهنگی حالتی است که شخص هیچگونه لباسی نپوشیده باشد یا به طور خاص اندام جنسی اش را نپوشانده باشد. برهنگی تحت تأثیر فرهنگها و مذاهب گوناگون در میان جوامع انسانی رواج دارد. پوشیدن لباس یکی از ویژگی های بارز انسانی است که از نیازهای کارکردی انسان مانند حفاظت در برابر اشیاء و سرما پس از دست دادن مو و مهاجرت به مناطق سردتر به وجود آمد. [ ۱]
تاریخچه برهنگی شامل نگرش اجتماعی به برهنگی در فرهنگ های مختلف در طول تاریخ است. زمانی که انسان ها شروع به لباس پوشیدن کردند مشخص نیست، هرچند شواهد باستان شناسی نشان می دهد که لباس پوشیدن احتمالاً در جامعه انسانی حدود ۷۲۰۰۰ سال پیش فراگیر شده باشد. [ ۲] برهنگی ( یا تقریباً کامل برهنه، یا با پوشش قسمت های جزئی از بدن ) به طور سنتی هنجار اجتماعی برای مردان و زنان در برخی از فرهنگ های شکارچی در هوای گرم بوده است و هنوز هم در میان بسیاری از مردم بومی رایج است. انسان شناسان بر این باورند که پوسته های حیوانی و پوشش گیاهی رفته رفته برای حفاظت از سرما، گرما و باران، به عنوان تن پوش استفاده شده اند، به ویژه در هنگام مهاجرت انسان به مکان هایی با آب و هوای جدید. هرچند پوشش ممکن است ابتدا برای مقاصد دیگری مانند سحر و جادو، زینت، اعتبار شخصیتی و امثال این ها اختراع شده باشد.
عریان شدن در مکان های عمومی مانند ساحل برهنه گرایی یا خیابان را می گویند.
ممکن است افراد در تنهایی، به طور کامل عریان شوند تا راحت تر باشند به هر دلیلی بعضی به دلیل لذت جنسی و بعضی به دلیل خوابیدن بهتر و…
در برخی از آئین ها مانند جین، مراسمی دارند که فرد باید در آن عریان شرکت کند.
در برخی از فرهنگ ها برهنگی بخشی از عادات و سنن جامعه است. اکثراً در میان کشورهای جنوب آفریقا برهنگی پستان زنان مانند مردان، تابو محسوب نمی شود. عموماً در اسواتینی، جیمنوفوبیا کمتر دیده می شود.
این حالت در مکان های امنیتی توسط دستگاه و برای یافتن اشیاء پنهان صورت می گیرد.
در برخی مواقع برهنگی اجباری برای ایجاد شرمساری و تحقیر و در حین شکنجه و آزار و اذیت افراد انجام می گیرد. در زندان ها معمولاً قبل هنگام ورود زندانی جدید، زندانی مورد بازرسی بدنی برهنه قرار می گیرید که به نوعی برهنگی اجباری به حساب می آید.
عکس برهنگیعکس برهنگیعکس برهنگیعکس برهنگیعکس برهنگیعکس برهنگی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

فارسی به عربی

تعری

پیشنهاد کاربران

برهنگی در آیین یوگا در بین هندوان
شگفت آورترین سنت قوم یوگا در هندوستان ، این است که پوشیدن لباس را حرام می دانند و معتقدند مهاویرا در حال ریاضت و ترک تعلقات نفسانی، همه لباس های خود را بیرون آورد و تا آخر عمر برهنه به سر برد. در حدود سال ۷۹ قبل از میلاد میان پیروان این مذهب در مورد حدود برهنگی اختلاف و دودستگی پدید آمد: فرقه آسمان جامگان ( Digambara ) هیچ لباسی را نپذیرفتند در حالی که فرقه سفید جامگان ( Svet�mbara ) استفاده از پارچه سفید را جایز دانستند . گاندی رهبر انقلاب هندوستان تحت تاثیر این آیین لباس های دوختۀ ایام جوانی را کنار گذاشت و تنها از مقداری پارچه سفید استفاده می کرد
...
[مشاهده متن کامل]

رجوع شود به ( توفیقی ، حسین ، آشنایی با ادیان بزرگ ، 1398: 40 )

بپرس