بطرس بن بولس بستانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بُطرُس بن بُولُس بستانی (۱۲۳۵ـ۱۳۰۱/۱۸۱۹ـ ۱۸۸۳)، در قریه دبّیّه متولد شد و نخست به مدرسه دهکده و سپس به مدرسه عَین وَرقه رفت و ده سال از عمرش، (۱۲۴۶ـ ۱۲۵۶/ ۱۸۳۰ـ۱۸۴۰)، در آن مدرسه سپری شد.
برای کمک به مادرش که تازه همسر خود را از دست داده بود، و سرپرستی و نگهداری برادرانش، پیشنهاد بورس تحصیلی را برای تکمیل آموزش دینی در مدرسه مارونیها در رم نپذیرفت. ظاهراً هنگام تحصیل در مدرسه عین ورقه به آموختن زبان انگلیسی همت گماشته و با این زبان آشنا شده بود و این آشنایی در تماس های بعدی او با هیئت های مبلّغینِ مذهب پروتستان سخت سودمند افتاد.
اقامت در بیروت
سرانجام، در ((بیروت)) اقامت گزید و ۴۳ سال در آن شهر به سر برد. ورود او به بیروت با اغتشاشات ناشی از عزیمت امیر بشیر ثانی و عقب نشینی نیروهای مصری مصادف گشت. براثر آشنایی با مبلّغان مذهبی امریکایی، به آیین پروتستان گروید. در همین دوران بود که با دکتر کُرنلیوس وان دیک آشنا شد. دکتر وان دیک در آن هنگام پزشک جوانی بود که با هیئت های مبلّغان مذهبی همکاری می کرد و بتازگی در بیروت رحل اقامت افکنده بود و مشتاق بود تا زبان آن کشور را بطرس بستانی بیاموزد.
ترک بیروت
در فاصله سال های ۱۲۶۲ـ ۱۲۶۴/ ۱۸۴۶ـ ۱۸۴۸، بستانی که به طور موقت بیروت را ترک گفته بود، در کارِ اداره مدرسه عَبِیه که دوستش تاسیس کرده بود و در آن دوره شهرت فراوان داشت، به او کمک کرد و در همین جا بود که برای استفاده شاگردانش دو جزوه آموزشی خود را با نام های کَشفُ الحِجاب فی علم الحساب و بلوغُ الارَب فی نحو العَرب تالیف کرد؛ و هم در آن جا بود که پسر بزرگش، سلیم، متولد شد.
استخدام در کنسولگری
...

پیشنهاد کاربران

بپرس