بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ جهت تأمین مسکن محرومان، دفتر حساب ۱۰۰ امام با عنوان «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی» شکل گرفت. حضرت امام در فرمان تشکیل این حساب، درباره ی ضرورت آن فرمودند: «اینک به مرحله ی حساسی از دوران انقلاب اسلامی خود رسیده ایم؛ دورانی که باید از ثمرات انقلابمان مردم محروم و ستمدیده ی ایران بهره مند شوند. در رژیم منفور پهلوی مسئله ی مسکن یکی از مصیبت بارترین مشکلات مردم بود. قشر عظیمی از مستضعفان جامعه هم به کلی از داشتن خانه محروم بودند. این میراث شوم برای ملت ما باقی مانده است... این از حداقل هر فرد است که باید مسکن داشته باشد. مشکل زمین باید حل شود و همه ی بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهی استفاده کنند... اینجانب حسابی به شماره ی ۱۰۰ در تمام شعب بانک ملی افتتاح کرده و از همه ی کسانی که توانایی دارند دعوت می کنم برای کمک به خانه سازی محرومان به این حساب پول واریز کنند». (صحیفه ی امام، ج۶، ۵۱۸ ـ ۵۲۰)
به دنبال صدور فرمان امام، با کمک افراد خیّر و سازمان ها بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شکل گرفت و به صورت نهادی انقلابی به فعالیت در عرصه ی مسکن پرداخت و برای تهیه ی مسکن به طبقات محروم جامعه اهتمام ورزید.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دارای یک چارت تشکیلاتی به قرار زیر است:
تعداد کل پرسنل ستادی بنیاد در سراسر کشور در سال ۱۳۸۴، ۳۶۰۸ نفر بوده است و همچنین در مراکز استان ها و شهرستان ها ۲۷۸ شعبه دارد.
اهم وظایف بنیاد، مطابق اساسنامه ی مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۶۶ به قرار زیر است:
این بنیاد از بدو فعالیت طرح هایی هم اجرا کرده است که از آن جمله می توان به طرح های روستایی اشاره کرد.
در این طرح تلاش می شود تا ضمن شناخت بافت و فضاهای باارزش روستایی با تحلیل، برنامه ریزی، طراحی و اجرا آنها را حفظ کرده و ارتقا بخشیده و در نهایت زمینه های توسعه ی فضای این قبیل روستاها را فراهم آورد. این طرح به عنوان یکی از فعالیت های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه ی سوم توسعه ی اقتصادی، اجتماعی به تصویب رسیده و بر حفظ و نگهداری بافت کالبدی برخی از روستاهای کشور به عنوان میراث ارزشمند نیاکان ما تأکید دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس