بهروچ

لغت نامه دهخدا

بهروچ. [ هََ ] ( اِخ ) ( در انگلیسی : بروچ ) شهری است در بخش بهروچ ایالت بمبئی هند، برساحل راست رود تربدا. قرنها مهمترین مرکز سیاحت و تجارت سواحل غربی هند و بجهت پارچه و مصنوعات عاجش مشهور بود. شهری قدیم است که از حملات مسلمانان آسیب دیده در 980 هَ. ق. اکبرشاه آنرا تصرف کرده است و در 1772 م. بریتانیا آنرا گرفت. در سال 1941 م. دارای 55810 تن جمعیت بوده است. ( از دایرةالمعارف فارسی ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَهَروچ، یا بروچ۱، شهری باستانی و مرکز شهرستانی به همین نام در ایالت گجرات هند است.
شهرستان بهروچ متشکل از ۱۱ تالوک (بخش) با ۷۵۹‘۷کم ۲ مساحت و ۰۰۰‘۴۷۰‘۱تن جمعیت (۱۳۶۹ش/۱۹۹۰م) در جنوب شرقی ایالت گجرات در کنار خلیج کامبای در دریای عرب واقع است. زمین های این شهرستان جلگه ای پست و هموار است که با رودخانۀ پر آب نارمادا آبیاری می شود. آب و هوای این ناحیه گرم و مرطوب است. میانگین بارش سالانۀ آن در فصول پر باران به ۶۶۴‘۱میلی متر و در فصول خشک به ۴۲۶ میلی متر می رسد. شرایط مناسب آب و هوایی این ناحیه را به یکی از نقاط کشاورزی هند بدل ساخته است و مهم ترین محصولات آن گندم، برنج، بادام زمینی و کتان است.
معادن و صنایع و کشاورزی
صنایع نساجی، چرم سازی، پلاستیک، غذایی، دارویی، شیمیایی، فلزی، کاغذسازی و دخانیات از عمده صنایع بهروچ به شمار می رود. افزون بربخش کشاورزی و صنعت، بخش معدن نیز از دیگر منابع اقتصادی بهروچ است. معادن سیلیکا، آهک و سنگ عقیق از جمله معادنی است که در این ناحیه بهره برداری می شود.
موقعیت جغرافیایی و جمعیت
بندرکهن بهروچ در جایی که رود نارمادا به خلیج کامبای می ریزد، در °۲۱و´۴۲ عرض شمالی و°۷۲و´۵۸ طول شرقی واقع است. جمعیت این شهر در ۱۳۸۳ش/۲۰۰۴م ۲۰۰‘۱۵۷ تن برآورد شده است.
پیشینۀ تاریخی
...

دانشنامه آزاد فارسی

بهَروچ (Bharuch)
(یا: بروچ) شهر و بندری در ایالت گجرات، در غرب هند، با ۱۳۸,۳۰۰ نفر جمعیت. این شهر که در کرانۀ جنوبی رود نرمادا، در فاصلۀ ۳۲۵کیلومتری شمال بمبئی (مومبای) واقع شده است، یکی از قدیمی ترین بندرهای غرب هند محسوب می شود و به نظر می رسد در قرن ۱م بنا شده است. بهروچ از مراکز مهم صنعت پنبه به شمار می رود.

پیشنهاد کاربران

بپرس