بهشهر

/behSahr/

معنی انگلیسی:
behshahr

لغت نامه دهخدا

بهشهر. [ ب ِ ش َ ] ( اِخ ) بخش بهشهردر قسمت خاوری شهرستان ساری واقع شده است و حدود و مشخصات آن بشرح زیر است : از طرف شمال خلیج میانکاله ،از خاور بخش بندر گز، از جنوب بخش چهار دانگه از بخش مرکزی ساری. قسمت شمال بخش دشتی است که بخلیج منتهی میشود قسمت جنوبی کوهستانی جنگلی است که بین دشت ودهستان نحکش و شهریاری واقع گردیده است. این بخش ازسه دهستان بشرح زیر تشکیل گردیده است : 1- دهستان پنجهزاره دارای 16 آبادی و جمعیت آن 16000 تن است. 2- دهستان کلباد دارای 9 آبادی و جمعیت آن 5700 تن است.3- دهستان بخکش دارای 20 آبادی و جمعیت آن 4500 تن است. جمع آبادی های آن 45 و کل جمعیت 23200 تن است.

بهشهر. [ ب ِ ش َ ] ( اِخ ) نام قدیم آن اشرف در 25 کیلومتری شمال خاوری ساری و 78 کیلومتری باختر گرگان و 8 کیلومتری جنوب خلیج میان کاله. این شهر از بناهای دوره صفویه است و از بناهای آن دوره قصر صفی آباد واقع در دوکیلومتری جنوب باختری شهر روی ارتفاعات مسلط به شهر است در تحولات بیست سال دوره رضا شاه مورد توجه واقع شد و قصر صفی آباد و بناهای باغشاه تعمیر اساسی گردید خیابانهای جدید احداث گردید. کارخانه مهم چیت سازی و کارخانه پنبه پاک کنی و بناهای متعدد دیگر برای کارمندان و کارگران کارخانه و همچنین بنای ایستگاه راه آهن و لوله کشی آب چشمه عمارت در خیابانها و کارخانه و ایستگاه تغییرات زیادی به آن شهرداده و یکی از شهرهای زیبای شمال محسوب می گردد. جمعیت شهر در حدود دوازده هزار تن است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ). از شهرستان ساحلی استان دوم مازندران جنوب شمالی بحر خزر. فعلاً مشتمل بر سه بخش حومه گلوگاه و پانه سر است در اسفندماه 1333 هَ. ش. بخش بهشهر از شهرستان ساری مجزا و به شهرستان تبدیل گردید. مرکز شهرستان بهشهر است. ( از دایرةالمعارف فارسی ).

فرهنگ فارسی

نام قدیم آن اشراف از بخشهای شهرستان ساری ( مازندران ) و آن شهری است که در قدیم جزو ولایتی بنام کبود جامه بوده و هنگامیکه که آنرا آباد کرده اند اشرف البلاد ] یعنی بهترین شهرها نامیده اند شهریست صنعتی که جمعیت آن ۳۲۱۶۶ تن می باشد . در این شهر کارخانه های چیت سازی کارخانه پنبه - پاک کنی و روغن - کشی وجود دارد.

گویش مازنی

/behshahr/ بهشهر از شهرهای مازندران است که نام قدیمی آن را اشرف، کبود جامه پنجاه هزار پنج هزار هزارجریب کلباد قره طغان و خرگوران هم نوشته اندبه عنوان شهر، در دوران صفویه بنیاد نهاده شد و مدتی نیز تختگاه شاه عباس صفوی بوده استدر دوران رضاشاه از اشرف به بهشهر تغییر نام یافتساکنان اصلی آن(اشرفی ها) در میانه ی قرن دهم از گرجستان به این منطقه کوچانده شده اند

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بِهْشَهْر، شهرستان و شهری در استان مازندران می باشد.
این شهرستان از شمال به دریای مازندارن و خلیج گرگان، از شرق به کردکوی و بندر گز، از جنوب به دامغان و از غرب به نکا و ساری محدود است. شهرستان بهشهر از ۳ بخش مرکزی، گلوگاه و یانه سر، و ۳ شهر بهشهر، رستمکلا و گلوگاه، و ۶ دهستان تشکیل شده است. شبه جزیرۀ میانکاله در شمال شرقی این شهرستان واقع است. بخش های شمالی شهرستان بهشهر از نوار ساحلی نسبتاً باریکی تشکیل شده، و در نواحی جنوبی آن بلندی های البرز واقع است. کوه شادر با ارتفاع ۲۵۱‘۳ متر و بادله با ارتفاع ۲۱۱‘۳ متر از بلندترین کوه های اطراف بهشهرند. رود نکا و زارم رود از مهم ترین و پرآب ترین رودهای بهشهرند. آب و هوای این شهرستان معتدل و مرطوب است. شهرستان بهشهر پوشیده از انواع گیاهان جنگلی است. در گذشته، تمام جلگۀ بهشهر پوشیده از جنگل بوده، که امروزه از وسعت آن کاسته شده است.
اقتصاد شهر
اقتصاد این شهرستان برپایۀ کشاورزی، دام پروری، صید ماهی و صنایع جانبی آن ها استوار است. کشاورزی در این شهرستان به دو طریق دیمی و آبی صورت می گیرد و آب لازم از رودخانه و چاه های ژرف و نیمه ژرف تأمین می شود، از عمده ترین محصولات آن جا گندم، برنج، پنبه، توتون، دانه های روغنی و مرکبات است. کارخانه های چیت سازی، پنبه پاک کنی، روغن کشی، نئوپان سازی، ریسندگی، توتون خشک کنی، نیروگاه گازی و شیلات از مراکز صنعتی مهم بهشهرند. تأسیسات شیلات این شهرستان در ۲۰ کیلومتری شمال نکا واقع است. دام پروری نیز درشهرستان بهشهر توسعه یافته است و محصولات آن به نقاط دیگر صادر می شود.
گونه جانوری
جانوران گوناگون از جمله پلنگ، خرس، گراز، شغال، گرگ و جز آن ها در جنگل های آن جا یافت می شود.
جمعیت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس