تاج القراء کرمانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تاجُ الْقُرّاء، محمود بن حمزة بن نصر کرمانی، مفسر، فقیه، قاری و نحوی شافعی مذهب که در نیمۀ دوم سدۀ ۵ و اوایل سدۀ ۶ق می زیسته است. چنان که در برخی از منابع و نیز در مقدمۀ یکی از آثارش آمده، از دیگر القاب او برهان الدین بوده است. حاجی خلیفه لقب او را نورالدین نیز آورده است که در منابع دیگر دیده نمی شود.
از تاریخ تولد و حیاتش اطلاع زیادی در دست نیست، تنها گفته اند که تا پایان عمر در شهر خود مانده و به جایی سفر نکرده است.استادان وی ناشناخته اند، از شاگردانش نیز تنها ابن ابی مریم نحوی، خطیب و عالم شیرازی، را نام برده اند.
تبحر تاج القراء
تبحر تاج القرّاء در علوم قرائت و غریب القرآن و متشابه القرآن بوده و در این زمینه آثار مشهوری نگاشته است.ابن جزری وی را امام کبیر، ثقه و دارای مرتبت بلند خوانده و یاقوت حموی او را اعجوبه ای در استنباط و دقت فهم دانسته است.تاج القرّاء معتقد بود که ترتیب کنونی سوره های قرآنی، آسمانی بوده و در لوح محفوظ نیز بدین گونه است.
پیرو مکتب ابن مهران
از آن جا که در روزگار تاج القراء مکتب ابن مهران نیشابوری در علم قرائت پیروانی در کرمان داشته، و با توجه به این که تاج القراء خود کتاب ابن مهران را شرح کرده است، می توان از وابستگی او به این مکتب سخن گفت.
فتوای قتل ایرانشاه
...

پیشنهاد کاربران

بپرس