تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کتاب تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران، ترجمه الکامل فی التاریخ یا کامل التواریخ شامل وقایع از آغاز خلقت تا سال 628 هجری قمری است که ابوالحسن عزالدین ابن اثیر مورخ بزرگ اسلامی در قرن ششم نوشته است. این کتاب توسط عباس خلیلی و ابوالقاسم حالت به فارسی با عنوان تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران ترجمه شده است.
اثر مهم ابن اثیر، چنانکه گفتیم تاریخ بزرگ او به نام «الکامل فی التاریخ» است که به کامل ابن اثیر معروف است.
این مورخ بزرگ، چون همزمان با استیلای مغول بوده می توان گفت: از لحاظ زمانی نخستین مورخی است که وقایع عصر مغول را نسبتاً به تفصیل آورده، مخصوصاً وقایع زمان قراختاییان و خوارزمشاهیان تا اواخر ایام سلطنت جلال الدین منکبرنی را ضبط کرده و در گردآوری مواد کتاب نیز نهایت دقت را بکار برده است به همین جهت کتاب او یکی از منابع مهم تاریخ مغول شمرده می شود.
متن عربی تاریخ «کامل» ابن اثیر سیزده مجلد قطور است که آخرین مجلد آن به اعلام تخصیص یافته است. هر مجلد از این تاریخ در حدود هفتصد صفحه دارد و هر صفحه آن که به فارسی برگردد، تقریباً شامل سه صفحه از صفحاتی می شود که در این کتاب ملاحظه می فرمایید.
از اینجا می توان پی برد که تاریخ ابن اثیر تا چه اندازه بزرگ و مفصل است و چرا ترجمه یازده مجلد آن در فارسی بیست و هفت مجلد شده که هر مجلد نزدیک به چهارصد صفحه دارد.
چون مرحوم خلیلی کار خود را از مجلد دوم شروع کرده، نخستین مجلد ترجمه فارسی آن به عنوان «جلد اول» از چاپ درآمده و همین طور به ترتیب ادامه یافته تا جلد بیست و هفتم که آخرین قسمت از تاریخ ابن اثیر است و ترجمه تا پایان کتاب می باشد.
بنابراین چاره ای نبود جز این که ترجمه فارسی مجلد اول کتاب، به عنوان «قسمت قبل از اسلام» چاپ شود و مجلدات فارسی آن - هر چند جلد که می شود - مجدداً از یک به بعد شماره بخورد.
چهارده جلد این تاریخ را که شاید معتبرترین تاریخ اسلامی شمرده شود، شادروان عباس خلیلی ادیب و دانشمند معروف ترجمه کرد و مابقی را آقای هاشمی حائری ترجمه نموده اند.

[ویکی نور] تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران (وقایع قبل و بعد از اسلام). کتاب تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران، ترجمه الکامل فی التاریخ یا کامل التواریخ شامل وقایع از آغاز خلقت تا سال 628 هجری قمری است که ابوالحسن عزالدین ابن اثیر مورخ بزرگ اسلامی در قرن ششم نوشته است. این کتاب توسط عباس خلیلی و ابوالقاسم حالت به فارسی با عنوان تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران ترجمه شده است.
اثر مهم ابن اثیر، چنانکه گفتیم، تاریخ بزرگ او به نام «الکامل فی التاریخ» است که به کامل ابن اثیر معروف است.
این مورخ بزرگ، چون همزمان با استیلای مغول بوده، می توان گفت از لحاظ زمانی نخستین مورخی است که وقایع عصر مغول را نسبتا به تفصیل آورده، مخصوصا وقایع زمان قراختاییان و خوارزمشاهیان تا اواخر ایام سلطنت جلال الدین منکبرنی را ضبط کرده و در گردآوری مواد کتاب نیز نهایت دقت را به کار برده است به همین جهة کتاب او یکی از منابع مهم تاریخ مغول شمرده می شود.
متن عربی تاریخ «کامل» ابن اثیر سیزده مجلد قطور است که آخرین مجلد آن به اعلام تخصیص یافته است. هر مجلد از این تاریخ در حدود هفتصد صفحه دارد و هر صفحه آن که به فارسی برگردد، تقریبا شامل سه صفحه از صفحاتی می شود که در این کتاب ملاحظه می فرمایید.
از این جا می توان پی برد که تاریخ ابن اثیر تا چه اندازه بزرگ و مفصل است و چرا ترجمه یازده مجلد آن در فارسی بیست و هفت مجلد شده که هر مجلد نزدیک به چهارصد صفحه دارد.

[ویکی فقه] تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران (کتاب). کتاب تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران، ترجمه الکامل فی التاریخ یا کامل التواریخ شامل وقایع از آغاز خلقت تا سال ۶۲۸ هجری قمری است که ابوالحسن عزالدین ابن اثیر مورخ بزرگ اسلامی در قرن ششم نوشته است.
کتاب تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران، ترجمه الکامل فی التاریخ یا کامل التواریخ شامل وقایع از آغاز خلقت تا سال ۶۲۸ هجری قمری است که ابوالحسن عزالدین ابن اثیر مورخ بزرگ اسلامی در قرن ششم نوشته است. این کتاب توسط عباس خلیلی و ابوالقاسم حالت به فارسی با عنوان تاریخ کامل بزرگ اسلام و ایران ترجمه شده است.اثر مهم ابن اثیر، چنانکه گفتیم، تاریخ بزرگ او به نام «الکامل فی التاریخ» است که به کامل ابن اثیر معروف است.این مورخ بزرگ، چون همزمان با استیلای مغول بوده، می توان گفت از لحاظ زمانی نخستین مورخی است که وقایع عصر مغول را نسبتا به تفصیل آورده، مخصوصا وقایع زمان قراختاییان و خوارزمشاهیان تا اواخر ایام سلطنت جلال الدین منکبرنی را ضبط کرده و در گردآوری مواد کتاب نیز نهایت دقت را به کار برده است به همین جهة کتاب او یکی از منابع مهم تاریخ مغول شمرده می شود.
ساختار
متن عربی تاریخ «کامل» ابن اثیر سیزده مجلد قطور است که آخرین مجلد آن به اعلام تخصیص یافته است. هر مجلد از این تاریخ در حدود هفتصد صفحه دارد و هر صفحه آن که به فارسی برگردد، تقریبا شامل سه صفحه از صفحاتی می شود که در این کتاب ملاحظه می فرمایید.از این جا می توان پی برد که تاریخ ابن اثیر تا چه اندازه بزرگ و مفصل است و چرا ترجمه یازده مجلد آن در فارسی بیست و هفت مجلد شده که هر مجلد نزدیک به چهارصد صفحه دارد.چون مرحوم خلیلی کار خود را از مجلد دوم شروع کرده، نخستین مجلد ترجمه فارسی آن به عنوان «جلد اول» از چاپ در آمده و همین طور به ترتیب ادامه یافته تا جلد بیست و هفتم که آخرین قسمت از تاریخ ابن اثیر است و ترجمه تا پایان کتاب می باشد.بنابراین، چاره ای نبود جز این که ترجمه فارسی مجلد اول کتاب، به عنوان «قسمت قبل از اسلام» چاپ شود و مجلدات فارسی آن- هر چند جلد که می شود- مجددا از یک به بعد شماره بخورد.
گزارش محتوا
چهارده جلد این تاریخ را که شاید معتبرترین تاریخ اسلامی شمرده شود، شادروان عباس خلیلی ادیب و دانشمند معروف ترجمه کرد. و مابقی را آقای هاشمی حائری ترجمه نموده اند.تاریخ «کامل»، چنان که از نامش برمی آید، تاریخی جامع و کامل است که مؤلف آن وقایع کلیه کشورهای اسلامی و برخی از کشورهای غیر اسلامی را تا سال ۶۲۸ هجری قمری ضبط کرده است.
← محتوای کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس