تاریخچه مسجد جمکران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مسجد مقدس جمکران نامی آشنا و باصفا برای کسانی است که روز و شب، با ایمان و اخلاص و علاقه و مودّت و محبّت، امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را می خوانند. برای آشنایی بیش تر شیفته گان امام زمان با این مکان به معرفی این مکان می پردازیم.
واژه مسجد در لغت، اسم مکان و به معنای جایگاه سجده و محل عبادت است و در اصطلاح، مسجد عبادت گاه خاص مسلمانان است. و این واژه ۲۸ بار در قرآن کریم ذکر شده است.
سیره اهل بیت در مسجدسازی
در روایات و نصوص پیرامون سیره و برخورد اهل بیت (علیهم السّلام) می بینیم که آن بزرگواران اهتمام ویژه ای به این امر مقدس داشتند حتی به دست خودشان مسجد می ساختند و اصحاب را به این امر ترغیب و تشویق می کردند.
پیشگویی حضرت علی در مورد جمکران
یکی از آن مساجدی که به دستور امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) ساخته شده است، مسجد مقدس جمکران می باشد که دارای اهمیت و جایگاهی بزرگ در میان مردم و طبق اخبار نقل شده امیر مؤمنان علی (علیه السّلام) از این مسجد و مکان و جایگاه مقدس آن پیش گویی کرده است. و شخص امام عصر (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) با بیان جایگاه والای معنوی این سرزمین، شیعیان را به حضور در آن جا و عزیز داشتن آن امر فرمودند.محمد بن محمد بن هاشم حسینی رضوی کتاب ارزشمندی در پیرامون فضیلت شهر در سال ۱۱۷۹ هـ تألیف کرده است و در این کتاب خبری از وجود مقدس علی (علیه السّلام) در رابطه با مسجد جمکران خطاب به فرزند یمانی آورده است که ما خلاصه آن حدیث را در این جا می آوریم و شیخ صدوق در کتاب مونس الحزین از علی (علیه السّلام) نقل می کند که فرمود: «ای پسر یمانی، در اوّل ظهور خروج نماید قائم آل محمد (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) از شهری که آن را قم می گویند و مردم را دعوت کند به حق و همه خلایق از شرق و غرب به آن شهر قصد کنند و اسلام تازه گردد... که کوه سفید به نزدیک دهی کهن در جنب مسجد است و قصری کهن که قصر مجوس است و آن را جمکران خوانند که از زیر یک مناره آن مسجد بیرون آید. پس طبق این حدیث علی (علیه السّلام) وجود چنین محلی را در قم و بنای مسجدی در آن را پیش بینی کرده است.
موقعیت جغرافیایی مسجد
...

پیشنهاد کاربران

بپرس