تاکی کاردی

دانشنامه عمومی

بیشتر شدن تعداد ضربان قلب به بیش ازحد بهنجار را که عموماً بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه است تُندتپشی یا تاکی کاردی ( به انگلیسی: Tachycardia ) می گویند. در برابر این واژه کلمهٔ کندتپشی ( به انگلیسی: bradycardia ) قرار دارد و منظور از آن تعداد ضربان قلب کمتر از ۶۰ بار در دقیقه است. البته تندتپشی همیشه بیماری نیست بلکه گاه به صورت فیزیولوژیک در پاسخ به افزایش نیاز بدن به اکسیژن در مواقعی مانند ورزش یا به علت ترشح آدرنالین در هیجانها ایجاد می شود.
تندتپشی می تواند دارای انواع مختلفی باشد. بر فرض مثال تندتپشی فوق بطنی که نوعی ضربان سریع و غیرطبیعی قلب ناشی از فعالیت الکتریکی نامناسب در دهلیزهاست. [ ۱] خودش به تنهایی شامل چند نوع اصلی و جداگانه است که عبارت هستند از فیبریلاسیون دهلیزی، تندتپشی فوق بطنی پاروکسیسمال یا حمله ای که به اختصار ( PSVT ) نامیده می شود، فلوتر دهلیزی و سندرم ولف پارکینسون وایت که به اختصار ( WPW ) نامیده می شود. [ ۲]
فیبریلاسیون دهلیزی نیز یکی دیگر از انواع تندتپشی است که گاه در پزشکی ای فیب ( AFib ) نیز نامیده می شود، شایع ترین نوع آریتمی قلبی است که در آن، تحریک الکتریکی، مسیر مشخصی را در قلب طی نمی کند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ می دهد که در دهلیزها موج الکتریکی تحریک جهت مشخصی نداشته باشد. [ ۳]
تاکی کاردی سینوسی ( به انگلیسی: Sinus tachycardia )
تاکی کاردی بطنی ( به انگلیسی: Ventricular tachycardia ) : ضرب آهنگ تند نابهنجار بیش از ۱۵۰ ضربان در دقیقه که از بطن سرچشمه می گیرد و عموماً با گسستگی دهلیزی ـ بطنی ( به انگلیسی: atrioventricular dissociation ) همراه است.
• تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای ( به انگلیسی: Paroxysmal atrial tachycardia ) معمولاً به علت تغییرمسیر گذر پالسهای الکتریکی به علت بیماری wpw یا مصرف بالای کافئین ممکن است رخ بدهد.
• تاکی کاردی دهلیزی ( به انگلیسی: atrial tachycardia ) : ضربان بسیار تند قلب، معمولاً بین ۱۶۰ و ۱۹۰ ضربان در دقیقه که از یک کانون دهلیزی ناشی می شود.
نفس کم آوردن
سرگیجه
سنکوپ ( غش کردن یا نزدیک غش رفتن )
احساس لرزش در قفسه سینه
درد در قفسه سینه
منگی و گیجی
ضعف ناگهانی
علائم برادی کاردی ( کند تپشی )
میزان خطرات این بیماری به شدت ضربان قلب، نوع بیماری و مدت زمان آن بستگی دارد اما می تواند برای بیمار خطرات زیر را به همراه داشته باشد:
عکس تاکی کاردیعکس تاکی کاردی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تاکی کارْدی (tachycardia)
بالا بودن سرعت ضربان قلب. علت آن ممکن است فعالیت، هیجان، بی نظمی ضربان قلب یا تب باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس