تب کیو

دانشنامه عمومی

تب کیو ( به انگلیسی: Q Fever ) ؛ ( که برخی به اشتباه آن را آنفلوانزای بزی می نامند ) نام نوعی بیماری باکتریایی می باشد که در اواخر سال ۲۰۰۹ میلادی در برخی از کشورهای جهان نمونه هایی از این بیماری گزارش شده است. کوکسیلا بورنتی عامل این بیماری است.
این بیماری از کشور هلند آغاز شده و در آنجا احتمال ابتلای ۲۳۰۰ نفر تا تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۰۹ به این بیماری می رود. [ ۱]
این بیماری باکتریایی است درحالیکه آنفلوانزا ویروسی است؛ فقط از آن جهت که برخی علائم و نشانه های بروز این بیماری شبیه آنفلوانزا بوده و گفته شده که از بز به انسان سرایت نموده، متأسفانه برخی افراد ناآگاه به اشتباه آن را آنفلوانزای بزی خوانده و این اشتباه بزرگ را به وسیله رسانه های گوناگون در بین مردم ایران پراکنده ساخته اند.
این بیماری که در سال ۲۰۰۹ در رسانه های ایران مورد توجه قرار گرفت بیماری جدیدی نبوده و متخصصان این اخبار را غلط می دانند که می تواند منجر به تشویش اذهان عمومی شود.
آلودگی در سایر حیوانات اهلی و حیوانات خانگی نیز دیده می شود. در حیوانات معمولاً آلودگی باعث بیماری بالینی نمی شود اما در گوسفند و بز ممکن است سقط جنین اتفاق افتد. [ ۲]
اهمیت این بیماری بیشتر به علت مشترک بودن آن است. این باکتری با شیر، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده دفع می شود، به خصوص در زمان زایش، جفت و مایع جنینی دام های آلوده به شدت به عامل بیماری مذکور آلوده است. این باکتری در مقابل گرما، خشکی و بیشتر مواد ضدعفونی مقاوم است. اغلب انسان ها در مقابل بیماری بسیار حساس هستند و با ورود تعداد اندکی باکتری به بدنشان از راه تنفسی و استنشاق ذرات آلوده بیمار می شوند. [ ۲]
دوره بیماری ۲ هفته تا ۳۹ روز است اما به طور میانگین دوره ۲۰ روزه دارد. تنها نیمی از افرادی که آلوده می شوند، علایم بالینی نشان می دهند. در موارد حاد بیماری، یک یا چند نشانه اعم از تب بالا، سردرد شدید، بی حالی، درد ماهیچه ها، پریشان حالی، گلودرد، لرز، تعریق، سرفه خشک، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکم و درد سینه دیده می شود. [ ۲]
در صورتی که بیماری در یک منطقه تازگی داشته باشد و دام ها از قبل ایمنی نداشته باشند، ممکن است تعدادی از دام ها سقط کنند. [ ۳]
به طور کلی برای کنترل و پیشگیری از بیماری آموزش توده مردم در رابطه با منبع بیماری، دفن ترشحات، جفت و پرده های جنینی دام ها، محدود کردن تردد به دامداری های آلوده و آزمایشگاه ها و استفاده از شیر پاستوریزه و فراورده های پاستوریزه آن توصیه می شود. [ ۳]
عکس تب کیو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تَبِ کیو (Q fever)
بیماری عفونی گوسفند و گاو. عامل بیماری سازواره ای شبیه ریکتزیا، با نام کوکسیلا برنتی، است. این عفونت عمدتاً از راه شیر آلوده و پاستوریزه نشده به انسان منتقل می شود و علایمی شبیه آنفلوانزا ایجاد می کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس