تری یدوتیرونین

دانشنامه عمومی

تری یدوتیرونین ( به انگلیسی: Triiodothyronine ) یا یا T۳ با فرمول شیمیایی C۱۵H۱۲I۳NO۴ یک هورمون تیروئیدی با جرم مولی ۶۵۰٫۹۷۷۶ g/mol می باشد. از هورمون های تیروئیدی T۴ به مقادیر بالا ترشح می گردد اما T۳ بیشترین فعالیت را داراست.
این هورمون تقریباً بر هر فرآیند فیزیولوژیکی بدن از جمله رشد و تکامل، متابولیسم، دمای بدن و ضربان قلب تأثیر می گذارد. [ ۱]
تولید T۳ و پروهورمون آن تیروکسین ( T۴ ) توسط هورمون محرک تیروئید ( TSH ) که از غده هیپوفیز قدامی آزاد می شود، فعال می شود. این مسیر بخشی از یک فرآیند بازخورد منفی است: افزایش غلظت T۳ و T۴ در پلاسمای خون باعث مهار تولید TSH در غده هیپوفیز قدامی می پ شود. با کاهش غلظت این هورمون ها، غده هیپوفیز قدامی تولید TSH را افزایش می دهد و با این فرآیندها، یک سیستم کنترل بازخورد سطح هورمون های تیروئید را در جریان خون تثبیت می کند.
در ابتدا اتصال ید به تیروگلوبین را به واسطه آنزیم تیروئید پروکسیداز را داریم که خود سبب تشکیل مونویدوتیروزین یا MIT می گردد سپس با اتصال یک واحد ید دیگر ، سنتز دی یدوتیروزین راداریم یا DIT ، و در نهایت با اتصال DIT دیگر به واسطه آنزیم تیروئید پراکسیداز ، تشکیل T۴ را خواهیم داشت. به منظور تشکیل T۳ نیز یک MIT به یک DIT متصل شده و T۳ سنتز می شود.
عکس تری یدوتیرونینعکس تری یدوتیرونین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس