تشیع

/taSayyo~/

مترادف تشیع: شیعه، شیعه مذهب، پیرو بودن، پیروی کردن، متابعت کردن

معنی انگلیسی:
professing to be a shiite, professing to be a shilte

لغت نامه دهخدا

تشیع. [ ت َ ش َی ْ ی ُ ] ( ع مص ) دعوی شیعت کردن. ( تاج المصادر بیهقی ). دعوی مذهب شیعت کردن. ( زوزنی ). دعوی مذهب شیعه کردن. ( ترجمان جرجانی ترتیب عادل بن علی ) ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). خود را شیعه نمودن. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). دعوی شیعیت کردن. و خود را شیعی نمودن. ( منتهی الارب ): تشیع الرجل ؛ ادعی دعوی الشیعة. ( اقرب الموارد ). || پراکنده شدن قطره های شیر در آب. || هلاک شدن در هوای چیزی. || سبک عقل و برافروخته کردن خشم کسی را. || پراگنده شدن [ آثار ] پیری در کسی. ( از اقرب الموارد ).

تشیع. [ ت َ ش َی ْ ی ُ ] ( از ع ، اِ ) مذهب شیعه. ( ناظم الاطباء ). و رجوع به شیعه شود.

فرهنگ فارسی

پیروی کردن، متابعت کردن، شیعه شدن، شیعه گری
۱-( مصدر ) پیروی کردن متابعت نمودن . ۲- شیعه شدن دارای مذهب شیعه بودن مقابل تسنن . ۳- ( اسم ) پیروی . ۴- شیعه گری مقابل تسنن .
ماخوذ از تازی مذهب شیعه

فرهنگ معین

(تَ شَ یُّ ) [ ع . ] (مص ل . ) ۱ - پیروی کردن . ۲ - مذهب شیعه داشتن .

فرهنگ عمید

۱. مذهب شیعه داشتن.
۲. (اسم ) = شیعه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تشیع اثر دکتر هاینس هالم نویسنده آلمانی است که به همت جناب آقای محمدتقی اکبری از زبان انگلیسی به فارسی برگردانده شده است.
آقای رسول جعفریان بازنگری کامل و افزودن پاورقی های سودمند و آقای محمدحسن محمدی مظفر مقابله کامل ترجمه با متن اصلی را به عهده داشته اند.
کتاب حاضر مشتمل بر یادداشتی از ویراستار، پیشگفتاری از مؤلف و متن اثر است. مطالب متن در پنج فصل تنظیم شده که عناوین آن به ترتیب عبارت است از: 1. در مورد منشاء شیعه، 2. در مورد مذهب شیعه اثناعشری یا امامیه، 3. در مورد غلو، و غالیان کوفی، 4. پیرامون مذهب اسماعیلیه یا شیعیان هفت امامی، 5. مذهب زیدیه.
مؤلف در پیشگفتار کتاب، گرایش ناگهانی به تشیع، پس از انقلاب اسلامی را این گونه توضیح می دهد: «به رغم آن که ده درصد از جمعیت قریب به یک میلیاردی مسلمانان در جهان امروز پیرو مذهب شیعه هستند، پیش از انقلاب اسلامی ایران در سال 1357ش، به زحمت می توان در جهان افرادی را یافت که به تشیع توجه کرده باشند. امروزه، آثار و نوشته های مربوط به تشیع غالباً خالی از حبّ و بغض، نیست و بسیاری از این موارد باید از اصل آن پیراسته شود. ظهور ناگهانی علاقه به تشیع ناشی از رویدادهای سیاسی، و به ویژه ترس های حاصل از آن رویدادهاست.
نویسنده در فصل اول کتاب که درباره منشا شیعه است از علّت بروز انشعاب اولیّه در اسلام که هنوز هم از میان نرفته است، سخن می گوید و ریشه آن را در مخالفت ها و تنش هایی اجتماعی می داند که در همان زمان در جامعه اسلامی به چشم می خورد.

[ویکی الکتاب] معنی تَشِیعَ: که شیوع پیدا کند(مؤنث)
ریشه کلمه:
شیع (۱۲ بار)

دانشنامه آزاد فارسی

تشیّع
رجوع شود به:شیعه

پیشنهاد کاربران

میلیونها خوبیها را مذهب"تشیُّع دوازده امام" وجود دارد و بعضیها بهش پرداخت وتوجّه نمیکنند!
اما به چند تهمت وبدیها جعلی وتحریفی "بنی اسرائیل" . . . زوم ( بزرگنمائی ) وشبهة فکنی وهیوها . . . با تمام قدرت می انجامند!
این روش اراجیف؛ مذهب ودین افراد مریض وغرض دار وکینه دوز وعیب جو بود وهست!
اعتقاد شیعه داشتن/شیعه:گروه/اعتقاد به معصومیت امامان/اعتقاد به غایب بودن امام دوازدهم/اعتقاد به صیغه ، خمس، متعه، امامت بالاتر از نبوت/لعن و نفرین خلفای ثلاثه/ اعتقاد به ارتداد همه صحابه بجز سه نفر/توهین
...
[مشاهده متن کامل]
به همسران پیامبر بجز خدیجه/از بین دختران پیامبر فقط فاطمه را محترم داشتن ( فاطمه - ام کلثوم - رقیه - زینب ) /نسبت دادن صفات خدا مثل علم غیب و . . . به امامان/بعضی شیعیان ، علی را خدا می دانند / فقط واجبات را انجام دادن/ پا را در وضو نمی شویند/در سه وقت نماز می خوانند نماز عصر را ظهر و نماز عشارا مغرب می خوانند/

شیعه شدن هم میشه معنیش کرد
ب معنای شیعه شدن هم هست
تشیع به معنای پیروی کردن است

بپرس