تصویربرداری ماهواره ای

دانشنامه عمومی

تصویربرداری ماهواره ای به عمل برداشت تصویر از زمین یا دیگر سیاره ها با استفاده از ماهواره گفته می شود.
در دهه ۱۹۶۰ آمریکا از طریق ماهواره های جاسوسی خود شروع به جمع آوری اطلاعات علیه کوبا و شوروی سابق نمود. در سال ۱۹۷۲ ناسا اولین ماهواره ارزیابی منابع زمینی بنام ERTS - ۱ را به فضا پرتاب کرد که بعدها تحت نام لندست شناخته شد.
در سال ۱۹۷۲ اولین ماهواره لندست با دوربین RBV ( Return Beam Vidicon ) و سنجندهMulti Spectral Scanner ) MSS ) با چهار باند و سپس سری های بعدی از همین ماهواره، مجهز به سنجنده Thematic Mapper ) TM ) با هفت باند توسط ایالات متحده آمریکا در مدار زمین قرار گرفت. از این سال بود که تصویربرداری از حالت آنالوگ خارج و به صورت رقومی درآمد و دریچه ای جدید برای پردازش تصویر و نهایتاً تعبیر و تفسیر آن ها به روی بشر گشوده شد.
فرانسه در سال ۱۹۸۶ اولین سری از ماهواره های اسپات خود را با قدرت تفکیک ۱۰ و ۲۰ متر ( در سه باند ) در مدار کره زمین قرار داد.
هندوستان سری ماهواره های آی آراس را در سال ۱۹۸۸ تکمیل نمود.
ژاپن و آژانس فضایی اروپا در سال ۱۹۹۱ به ترتیب اقدام به ساخت سری ماهواره های ERS ( European RS Satellites ) , MOS ( Marine Observation Satellites ) کرده و ماهواره های خود را در مدار کره زمین قرار دادند.
در سال ۱۹۹۱، کشور کانادا سری ماهواره های رادارست را تکمیل و به فضا پرتاب نمود.
در سال ۱۹۹۵، با مشارکت کشورهای برزیل و چین، ماهواره ( CBERS ( China - Brazil Earth Resource Satellite به فضا پرتاب شد.
با پرتاب ماهواره آیکونوس ( با قدرت تفکیک ٫۸. متر و ۳٫۲ متر ) در سال ۱۹۹۹ و سپس پرتاب ماهواره کوئیک برد ( قدرت تفکیک ٫۶. متر و ۲٫۴۴ متر ) در سال ۲۰۰۱، قدم های بزرگی در جهت تولید و به کارگیری تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک بالا برداشته شد.
در سال ۲۰۰۳ با ساخت و پرتاب ماهواره پیشرفته اورب ویو ( قدرت تفکیک ۱ متر و ۴ متر ) قدم جدیدی در عرصه تصویربرداری ماهواره ای برداشته شد.
سازمان تحقیقات فضایی هند ( ISRO ) ، در حال تحقیق دربارهٔ پروژه ماهواره هایی است که دارای قابلیت ارسال به فضا و بازگشت مجدد به زمین هستند.
در سال ۲۰۰۸ ماهواره ژئوآی ( قدرت تفکیک ۰/۴ متر و ۱/۶ متر ) در مدار زمین قرار گرفت. ماهواره ژئوآی تا کنون جزو مدرن ترین ماهواره های با قدرت تفکیک بالا محسوب می گردد و کاربردهای فراوانی در سنجش از دور دارد. [ ۱]
عکس تصویربرداری ماهواره ایعکس تصویربرداری ماهواره ایعکس تصویربرداری ماهواره ایعکس تصویربرداری ماهواره ایعکس تصویربرداری ماهواره ایعکس تصویربرداری ماهواره ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس