تفسیر اسان

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] تفسیر آسان. آیت الله محمدجواد نجفی خمینی، از نویسندگان معاصر و دارای تألیفات گوناگون فقهی و تاریخی، متوفی 1377 هـ.ش
تفسیر آسان تفسیری فارسی، ساده و روان است که آمیخته با بحث های اخلاقی و اعتقادی می باشد و به شیوه ای قابل استفاده برای توده های مردم نگاشته شده است. همانطور که در ذیل نام کتاب آمده، این تفسیر «منتخب از تفاسیر معتبر» و گزیده ای از تفسیرهاست. گزیده ای که خواننده با مطالعه آن در فضای پیام قرآن قرار گیرد، پیامهای اخلاقی را به گوش دل بسپارد و قرآن را، راهنمای زندگی و راه سعادت خویش قرار دهد.
در آغاز هر سوره، اشاره ای به ثواب تلاوت، جمع بندی پیام سوره و فضای کلی آن دارد، آنگاه درباره فضیلت تلاوت سوره و آیه بحث می کند، سپس معنای لغات و کلمات و ترجمه آیه را می آورد. پس از تجزیه و ترکیب جملات، توضیحاتی درباره فصاحت و بلاغت آن دارد. اگر مطالب فقهی در آن سوره وجود داشته باشد، مباحث فقهی مناسب سوره و آیه را زیر عنوان «مسأله» می آورد و آنها را از منابع و کتب فقهی نقل می کند. در موارد نقل حدیث پس از توضیح معنای آیه، حدیث را می آورد و در صورتی که حدیث طولانی باشد، تنها بخش لازم آن را نقل قول می کند.
این تفسیر در اوایل انقلاب، در تهران میان سالهای 1357 تا1359 شمسی، توسط کتابفروشی اسلامیه چاپ و نشر یافته و بعدها در سال 1362 شمسی تجدید چاپ شده است.

[ویکی فقه] تفسیر آسان (کتاب). نام کامل کتاب «تفسیر آسان منتخب از تفاسیر معتبر» و معروف به «تفسیر آسان» می باشد. تفسیری است فارسی، ساده و روان همراه با روایت، شامل جمیع قرآن بوده، و در عین اینکه خلاصه است، جامع نیز می باشد، یعنی حاوی موضوعات تفسیری و علوم قرآنی بوده و ملال آور نیست. آمیخته با بحثهای اخلاقی و اعتقادی و قابل استفاده برای عموم مردم می باشد.
این تفسیر همانطور که در ذیل نام کتاب آمده، منتخب و گزیده ای از تفسیرهاست (در قسمت منابع تفسیر خواهد آمد.) گزیده ای که تنها بیانگر دشواری های واژگان و ترکیب باشد و خواننده با مطالعه آن کاملا در فضای پیام قرآن قرار گیرد. مواعظ و پیامهای اخلاقی را به گوش دل بسپارد و قرآن را، راهنمای زندگی و راه سعادت قرار دهد.
← انگیزه نگارش
۱- مجلدات مختلف تفسیر آسان۲- آیین پژوهش شماره مسلسل ۵۲ صفحه ۱۱۶ سال نهم شماره ۴ مهر و آبان ۱۳۷۷ ش چاپ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم۳-دانشنامه قرآن و قرآن پژوهی به کوشش بهاء الدین خرمشاهی ج۱ ص۶۵۷۴-طبقات مفسران شیعهدکتر عقیقی بخشایشی ج۴ ص۴۹۳

پیشنهاد کاربران

بپرس